21.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΤΣΣΚΑ-Φενέρ 78-67: Με «διάταγμα» Χάκετ (vids)

Μπορεί στην απέναντι πλευρά να βρισκόταν ο Νάντο Ντε Κολό, που ηγήθηκε στον ευρωπαϊκό τίτλο της ΤΣΣΚΑ το 2019, αλλά τώρα βρίσκεται στη Μόσχα ο «Στρατηγός» Ντάνιελ Χάκετ, ο οποίος οδήγησε στο 2-0 στη σειρά με την Φενέρ με 78-67 και την κατευθύνει με «βήμα» στιβαρό μέχρι το Final Four, όντας ο απόλυτος πρωταγωνιστής έως τώρα για τη ρωσική ομάδα, όπως έγινε και στο πρώτο ματς.

Ο Χάκετ συνέχιζε σε εξαιρετικό ρυθμό από το πρώτο ματς και η ΤΣΣΚΑ ξεκινούσε ελαφρώς καλύτερα την αναμέτρηση, προηγούμενη με 13-9 στα μισά της πρώτης περιόδου με δύο δικά του τρίποντα. Την ίδια στιγμή, στην απέναντι πλευρά εμφανίστηκε ο Γκούντουριτς, με τον Σέρβο να είναι επιβλητικός στη ρωσική άμυνα και να δείχνει πως η ομάδα του μπορούσε να ακολουθήσει σε ένα γρήγορο ρυθμό (23-25).

Οι παίκτες του Τσαν κατάφεραν για μερικά λεπτά ακόμη, όσο ο Ντε Κολό προσπαθούσε για λίγο ακόμη να συνέλθει από τον τραυματισμό του και να βρει τα πατήματά του, να μείνουν μπροστά με λύσεις και από τους παίκτες του πάγκου (32-35 στο 15'). Ο Κλάιμπερν, όμως, άρχισε να «ξεκλειδώνεται» από την αντίπαλη άμυνα και να βρίσκει τον εαυτό του, με τον Σενγκέλια να παίρνει επίσης «μάχες» χαμηλά, με τους δύο να οδηγούν την ομάδα τους σε ένα επιμέρους 18-7, με αποτέλεσμα το +8 της ανάπαυλας (50-42).

Η άμυνα της Φενέρ ανάγκασε την ΤΣΣΚΑ σε ένα εξαιρετικά άσχημο διάστημα επιθετικά, με τους παίκτες του Ιτούδη να σκοράρουν μόνο δύο πόντους για οκτώ ολόκληρα λεπτά και να μοιάζουν απόλυτα «μπερδεμένοι». Από την άλλη πλευρά, όμως, η Φενέρ δεν το εκμεταλλεύτηκε, αφού κι εκείνη βρήκε λύσεις μόνο από τη γραμμή των βολών και, ακόμη και εκεί, ο Σιπάχι ήταν τραγικά άστοχος, «κόβοντας» το ρυθμό και την αυτοπεποίθηση της ομάδας του, που μείωσε μέχρι το 52-51. Με τις ανάσες των Κλάιμπερν, Αντόνοφ και Λούντμπεργκ, οι γηπεδούχοι κρατήθηκαν μπροστά κι έβγαλαν αντίδραση (60-55).

Φαινόταν πως το τελευταίο δεκάλεπτο θα ανήκε στις προσωπικότητες, με τον Χάκετ να παίρνει τα ηνία για τους οικοδεσπότες, μοιράζοντας και παίρνοντας προσπάθειες πάνω του, με τον Ούκοφ να εμφανίζεται και με τρίποντο να αυξάνει τη διαφορά στο +9 για πρώτη φορά μετά από πολλή ώρα (70-61 στο 36').  Ο Αμερικανός συνέχισε να οδηγεί μέχρι τέλους και η ΤΣΣΚΑ έδωσε τον ίδιο πανηγυρικό τόνο με την πρώτη αναμέτρηση, φτάνοντας στο 2-0.

Δεκάλεπτα: 23-25, 50-42, 60-55, 78-67

ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ... ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ: Ο Ντάνιελ Χάκετ έχει «ξελασπώσει» σε πολλές περιπτώσεις το κάρο για την ΤΣΣΚΑ. Αυτές τις μέρες κάνει κάτι παραπάνω από αυτό, έχοντας ρόλο ηγέτη, με τον ίδιο να κάνει φοβερό ματς ξανά με 14 πόντους (2/4 δ., 3/5 τρ.), τέσσερα ριμπάουντ και εννέα ασίστ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Σε ένα ματς σαν αυτό, οι λεπτομέρειες μετρούν, άρα και η μία έστω παραπάνω κατοχή. Η ΤΣΣΚΑ μέτρησε 14 τέτοιες από εννέα παραπάνω επιθετικά ριμπάουντ (11-2) και πέντε λιγότερα λάθη (8-13), γεγονός παραπάνω από αρκετό για να πάρει αυτή την νίκη, από τη στιγμή που τα ποσοστά στα σουτ εντός παιδιάς δε διέφεραν ιδιαίτερα (51.9%-53.6% στα δίποντα και 41.2%-40% στα τρίποντα).

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ