22.6 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

ΤΣΣΚΑ – Φενερμπαχτσέ 92-76: Ηταν… περισσότεροι (vids)

Είδε κι έπαθε η ΤΣΣΚΑ για να κάμψει την αντίσταση της μισής... και βγάλε Φενερμπαχτσέ και να κάνει το 1-0 στο πρώτο μεταξύ τους ματς των πλέι οφ με το τελικό 92-76 το οποίο είναι πλασματικό με βάση την εικόνα του ματς για 32 λεπτά. Οι Τούρκοι που δεν είχαν τους Βέσελι, Εντι, Πιέρ, Ντίξον, Ντουβερίογλου αλλά και τον κόουτς Κοκόσκοφ, έλεγξαν το ματς για τρία δεκάλεπτα καθοδηγούμενοι από τον εκπληκτικό Νάντο Ντε Κολό. Στο τέλος όμως φάνηκε η συντριπτική υπεροπλία λύσεων και ενέργειας της ΤΣΣΚΑ που έβαλε τα σουτ στο κρίσιμο σημείο και πήρε διαφορά και το ματς.

Η Φενέρ γνωρίζοντας τα μεγάλα της χάντικαπ, μπήκε με απλή φολοσοφία στο παρκέ. Αμυνα ζώνης και η μπάλα στον Ντε Κολό. Απέδωσαν και τα δύο και για εννιά λεπτά η ΤΣΣΚΑ έμοιαζε εγκλωβισμένη μπροστά και τα έτρωγε όλα πίσω από τον ασταμάτητο Γάλλο. Το 28-23 του δεκαλέπτου ήρθε επειδή μπήκαν δυο σουτ από Λούντμπερκ και Στρένλιεκς. Ο Ντε Κολό είχε ήδη 14 πόντους.

 

Η ΤΣΣΚΑ πίεση τον αντίπαλο με τις λίγες λύσεις, ο Κλάιμπερν εξελίχθηκε στον πρωταγωνιστή που έψαχνε στην επίθεση κι έτσι πήγε στο 37-27 στο 12'. Η Φενέρ πάλι αντέδρασε ψύχραιμα. Ο Ντε Κολό οργάνωνε άριστα, με την ομάδα του να έχει μόλις 4 λάθη στο ημίχρονο έναντι 8, έφτασε τους 22 πόντους, έφερε το σκορ στο 48-44. Πάλι η ΤΣΣΚΑ βρήκε ένα καλό λεπτό στο φινάλε και έκλεισε το ημίχρονο με 53-44

 

Το ίδιο σκηνικό μέχρι... την κούραση

Οι Τούρκοι είχαν πιστέψει και είχαν βάλει και την αμφιβολία στον αντίπαλο. Φάνηκε αυτό και στην τρίτη περίοδο με το 62-61 στο 36' να είναι σταθερά έργο Ντε Κολό και ζώνης. Ο Γάλλος αυτή τη φορά μοίραζε παιχνίδι, η ομάδα του Ιτούδη δεν είχε καθαρό μυαλό στην επίθεση και δεν έβρισκε και ξεσπάσματα.

Το δεκάλεπτο έληξε με 64-66 και ήταν φανερό πια ότι η Φενέρ έλεγχε το ματς και είχε δέσει... χειροπόδαρα την ΤΣΣΚΑ πριν την τελική ευθεία και έχοντας δημιουργήσει έντονο εκνευρισμό.

Η ΤΣΣΚΑ συνέχιζε να επιτίθεται με μακρινά σουτ, αυτά δεν έμπαιναν στα πρώτα τέσσερα λεπτά του δεκαλέπτου, αλλά μπήκαν τρία μαζεμένα στο επόμενο δίλεπτο και την έφεραν στο 81-70 στο 36'. Οι Τούρκοι πια έμοιαζαν εξαντλημένοι, την ώρα που ο Ιτούδης έβαζε φρέσκα χέρια και πόδια από τον πάγκο, το 84-70 στο 36'30'' ήταν αποτέλεσμα σερί 20-4 και το μυαλό όλων στρεφόταν σταδιακά στον μεθαυριανό δεύτερο αγώνα.

ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ: Η ΤΣΣΚΑ ήταν για πολλή ώρα εγκλωβισμένη και αναζητούσε εναγωνίως τον παίκτη που θα έκανε... άνω κάτω το ματς για να της δώσει ώθηση. Ο Ντάνιελ Χάκετ τα έχει ψωμοτύρι κάτι τέτοια και το έκανε και σήμερα, όντας ο παίκτης που γύρισε τον διακόπτη και έδωσε τις λύσεις που χρειαζόταν η ομάδα του.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Φενέρ έπαιξε χωρίς Βέσελι και Ντουβερίογλου, η ΤΣΣΚΑ χτύπησε στον αέρα και τα 32-17 ριμπάουντ ήταν ένας καθοριστικός παράγοντας για την εξέλιξη του αγώνα.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ