21.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ερυθρός Αστέρας: Ίδρωσε λίγο παραπάνω (vid+pics)

Η δυνατή έναρξη ήταν για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας η μισή νίκη, στον αγώνα της 31ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας απέναντι στην αξιόμαχη για το μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης ομάδα του Ερυθρού Αστέρα. Η Ρώσικη ομάδα μπόρεσε να διαχειριστεί την εξαιρετική της εκκίνηση για να φτάσει σε ακόμα μία νίκη (87-72), συνεχίζοντας το κυνήγι της Μπαρτσελόνα και φτάνοντας μία ανάσα από το μαθηματικό κλείδωμα της θέσης στα πλέιοφς.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ξεκίνησε πολύ δυναμικά τον αγώνα, θέτωντας από την αρχή τον ρυθμό της και επιβάλλοντας, πίσω από την τριπλέτα των Χάκετ (8 πόντοι), Τζέιμς και Σενγκέλια (7 έκαστος) και τα 5 επιθετικά ριμπάουντ των Ρώσων στο πρώτο δεκάλεπτο ένα υψηλό σκορ στην αναμέτρηση, έβαλε την Σέρβικη ομάδα από πολύ νωρίς στο... τρυπάκι του κυνηγιού του σκόρ (20-11 στο 8ο λεπτό) με το δεκάλεπτο να λήγει με διψήφιο προβάδισμα της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη. Η ΤΣΣΚΑ συνέχισε με την ίδια δυναμική στο δεύτερο δεκάλεπτο, αυξάνοντας την διαφορά στους 17 πόντους (43-26 στο 5ο λεπτό), όμως ένα σερί του Ερυθρού Αστέρα πίσω από την δημιουργία του Τζόρνταν Λόιντ (5 πόντοι, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο) θα κρατήσει τον Αστέρα πάλι σε οριακά διψήφια διαφορά στο ημίχρονο (-11).

https://twitter.com/EuroLeague/status/1375133753673142277

Το δεύτερο ημίχρονο συνέχισε με την ίδια, ισορροπημένη εικόνα με την οποία είχαν τελειώσει το πρώτο μέρος οι δύο ομάδες. Ο Αστέρας αδυνατούσε να μαζέψει κι άλλο την διαφορά, όμως από την άλλη, το ίδιο αδυνατούσε να κάνει και η ΤΣΣΚΑ, η οποία έβλεπε τον Ντέγιαν Νταβιντόβατς να φαντάζει ασταμάτητος (20 πόντοι στις πρώτες τρεις περιόδους) και να προσφέρει, μαζί με τον Λάντρι Ννόκο τους δύο βασικούς πονοκεφάλους για τον Δημήτρη Ιτούδη. Η τελευταία προσπάθεια του Σέρβικου συλλόγου να επιτεθεί και να διεκδικήσει ότι μπορούσε να διεκδικήσει από την αναμέτρηση κράτησε μόλις 5 λεπτά (74-66 με τρίποντο του Σιμόνοβιτς η μικρότερη διαφορά του δεκαλέπτου), καθώς η ΤΣΣΚΑ βρήκε την απαραίτητη συγκέντρωση ώστε να τελειώσει την υπόθεση νίκη και να πάρει μάλιστα και ένα ευρύ σκορ επικράτησης, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει την προσπάθεια του Ερυθρού Αστέρα στο παιχνίδι, παρά δείχνει την διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων.

Η νίκη αυτή της Ρώσικης ομάδας την δίνει τo 20o της ροζ φύλλο στη φετινή διοργάνωση και την κρατάει στο κυνήγι της Μπαρτσελόνα για την κορυφή της κανονικής διάρκειας της Ευρωλίγκας. Από την άλλη,ο Ερυθρός Αστέρας παραμένει για άλλη μία εβδομάδα στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

ΠΛΗΘΩΡΙΚΗ: Αν μία λέξει αρκεί για να περιγράψει την εμφάνιση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι αυτή. Θα ήταν άδικο να ξεχωρίσουμε έναν μόνο πρωταγωνιστή, γιατί η Ρώσικη ομάδα μοίρασε την... μπαγκέτα σε διάφορους μαέστρους μέσα στην αναμέτρηση. Αρχικά εμφανίστηκε ο Χάκετ με τον Τζέιμς, στη συνέχεια ήταν ο Βόιτμαν με τον Κλάιμπερν και σταθερά τους συνόδευε ο Τόκο Σενγκέλια. Μία ολόκληρη πεντάδα παικτών με 13 πόντους και άνω για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη...

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Ερυθρός Αστέρας πάλεψε, όμως όταν χρειάστηκε η ΤΣΣΚΑ πάλεψε παραπάνω. Φυσικά αυτό που εννοούμε είναι η δουλειά των Ρώσων στο "γυαλί", καθώς παρά την απουσία του Τζον Μπολόμποι, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη κέρδισε στα ριμπάουντ τους αντιπάλους της. 39 ριμπάουντ έναντι 33, με 25 αμυντικά (έναντι 20) και 14 επιθετικά (έναντι 13).

Τα δεκάλεπτα: 31-19, 50-39, 71-59, 87-72

Τα στατιστικά της αναμέτρησης μπορείτε να τα βρείτε ΕΔΩ

https://twitter.com/EuroLeague/status/1375134750554402817

https://twitter.com/EuroLeague/status/1375139472036270083



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ