23.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Τσαβόνι: «Από τη μία στιγμή στην άλλη όλα μπορούν να χαθούν»

Η Βαλεντίνα Τσαβόνι μετακόμισε φέτος στη Θεσσαλονίκη κι εντάχθηκε στον ΠΑΟΚ, από το Σύλλα Αιδηψού.

Ωστόσο, η πανδημία του κορονοϊού και η διακοπή της Α1 Γυναικών δεν την άφησαν να… χαρεί τη μεταγραφή της. Σε συνδυασμό με έναν μικροτραυματισμό που είχε, στον τρικέφαλο μηριαίο, πρόλαβε να αγωνιστεί σε μόλις ένα παιχνίδι στη «μεγάλη» κατηγορία, έχοντας περιορισμένη παρουσία.

Μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Ερασιτέχνη έκανε τον απολογισμό της για το 2020, αναφέροντας αρχικά: «Κατ’ αρχάς θα ήθελα να ξεκινήσω λέγοντας συλλυπητήρια στους ανθρώπους που έχασαν αγαπημένους τους, λόγω της πανδημίας, και κουράγιο σε αυτούς που μάχονται αυτή τη στιγμή με τον ιό. Είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά για όλους μας διότι ο COVID-19  χτύπησε όχι μόνο την υγεία αλλά και την οικονομία, την παιδεία, τον αθλητισμό και πολλούς άλλους τομείς. Μόλις έφθασα στη Θεσσαλονίκη για να ενταχθώ στην ομάδα του ΠΑΟΚ θέλησα να ζήσω μια όμορφη εμπειρία. Έτσι ακριβώς ξεκίνησε, μέχρι τη στιγμή που υποχρεωθήκαμε να μπούμε σε καραντίνα για δεύτερη φορά. Δεν κατάφερα να μπω στο ρυθμό που ήθελα λόγω της καραντίνας. Έχει επηρεάσει αρκετά η όλη κατάσταση όλους τους αθλητές, αφού έχουμε συνηθίσει να ζούμε σε τελείως διαφορετικούς ρυθμούς».

Σε ερώτηση για το πώς επηρέασε η πανδημία τον αθλητισμό, απάντησε: «Η πανδημία έπληξε πολλούς τομείς κι ένας από αυτούς, θέλοντας και μη, είναι και ο αθλητισμός. Για να προστατευτούν οι αθλητές από αυτή την ασθένεια ήταν αναγκαίος ο τερματισμός των πρωταθλημάτων, κάτι που μας στοίχισε, αλλά είναι κατανοητό εάν αντιληφθείς την όλη κατάσταση. Μιλώντας για τον εαυτό μου, αν και πιστεύω θα εκφράσω πολλούς ανθρώπους της ηλικίας μου, είναι μια χρονιά μονότονη. Οι προπονήσεις χάθηκαν, η επαφή με τις συμπαίκτριές μας έχει μειωθεί αισθητά και η επαφή με τον αθλητισμό εξίσου. Είναι ένα κομμάτι της ζωής μου, που αυτή τη στιγμή μου λείπει».

Το 2021 έχει μπει εδώ και λίγες ημέρες στη ζωή μας, με τις Θεσσαλονικιές να επιστρέφουν στο κλειστό της Πυλαίας, ύστερα από δίμηνη αποχή, έστω και μόνο για προπόνηση. Κλείνοντας, η Βαλεντίνα Τσαβόνι έστειλε τις ευχές της για το νέο έτος: «Βασικότερη ευχή για το 2021 είναι η υγεία. Εύχομαι τύχη, γιατί θα τη χρειαστούμε, αγάπη, και να μη θεωρούμε τίποτα δεδομένο, γιατί από τη μία στιγμή στην άλλη όλα μπορούν να χαθούν».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ