22.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τρομερή Βαλένθια, διέλυσε τη Ζενίτ (vids)

Η Βαλένθια έκανε ίσως την καλύτερή της εμφάνιση στη χρονιά σε μια καθοριστική καμπή της Ευρωλίγκας και πέρασε με εντυπωσιακό τρόπο από την Αγία Πετρούπολη διαλύοντας τη Ζενίτ με 91-62 Οι Ισπανοί έφτασαν στο 14-12 και συνεχίζουν την κούρσα τους προς την πρόκριση, ενώ κάλυψαν και τους 13 πόντους που είχαν χάσει εντός στον πρώτο γύρο. Οι Ρώσοι είναι το 15-10, έχοντας κι ένα ματς λιγότερο.  

H Βαλένθια πήρε από νωρίς ρόλο αφεντικού στο ματς, με πιεστική άμυνα που οδηγούσε σε λάθη τους Ρώσους και με αιχμή του δόρατος τον ασταμάτητο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς. Στο 7' το σκορ ήταν 13-20 με την πρώτη αντίδραση των γηπεδούχων να φέρνει το 19-22 του δεκαλέπτου

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν ισορροπημένο, με τη Βαλένθια να κλείνει το ημίχρονο στο +3, 41-44 και να κάνει... πάρτι στο τρίτο δεκάλεπτο. Εχοντας μπλοκάρει τελείως τον Πάνγκος, μπλόκαρε όλη την επιθετική λειτουργία της Ζενίτ, η ίδια πάντα με τον Μαυροβούνιο να δίνει λύσεις αλλά και με αρκετούς άλλους παίκτες να προσφέρουν ανέβαζε τη διαφορά και στο 30' ήταν στο 50-62, δηλαδή χρειαζόταν έναν πόντο για να ρεφάρει την εντός έδρας ήττα του πρώτου γύρου

Στο 35' η Βαλένθια είχε φτάσει στο +20, αφού είχε αιχμαλωτίσει την αντίπαλό της και ήταν φανερό πια ότι το ματς δεν είχε γυρισμό για τους Ρώσους. Στο 38' μάλιστα έφτασε και στους 30, 56-86 σε μια απίστευτη βραδιά για τους Ισπανούς.

ΗΓΕΤΗΣ: Οσο υπήρχε ματς, η Βαλένθια είχε ένα αδιαμφισβήτητο στήριγμα. Ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς έκανε μεγάλο παιχνίδι, έβαλε σε ρυθμό όλη του την ομάδα, έβγαλε από τον ρυθμό τους αντιπάλους και ήταν αυτός που έστρωσε το δρόμο για τον θρίαμβο.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ηταν πολλά τα στοιχεία ανωτερότητας της Βαλένθια έναντι της Ζενίτ, αλλά ειδικά τα ριμπάουντ, 32-22 και οι ασίστ, 20-13 ήταν ενδεικτικά της εξέλιξης του αγώνα.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ