21.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Τρινκιέρι – Μπάγερν: Από την απαξίωση στην καταξίωση και το… κρασί (vids)

Η Μπάγερν Μονάχου κατάφερε να τρελάνει τους πάντες φέτος και να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη της Εuroleague. Πίσω από αυτήν την εξαιρετική εικόνα που έβγαλε προς τα έξω, κρύβεται ένας άνθρωπος που συνήθισε την αυστηρή κριτική στην καριέρα του. Πλέον έχει κάθε λόγο να απολαμβάνει το… κρασάκι του.

Το όνομα του Αντρέα Τρινκιέρι είναι γνωστό στο ελληνικό κοινό, όχι επειδή είχε αναλάβει κάποιον ελληνικό σύλλογο αλλά επειδή έκατσε στον πάγκο της Εθνικής ομάδα την περίοδο 2013-14. Η σχέση δεν μακροημέρευσε, αφού μετά το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας αντικαταστάθηκε από τον Φώτη Κατσικάρη, φεύγοντας από την ομάδα με την... ταμπέλα του αποτυχημένου από αρκετούς εντός ΕΟΚ και όχι μόνο. Αυτή ήταν η πρώτη και τελευταία δουλεία του σε εθνικό επίπεδο.

Έμαθε από το λάθος του και αποφάσισε να αφοσιωθεί σε συλλόγους ώστε να εξελιχθεί και να αποδείξει ότι ανήκει να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο. Οι εντυπώσεις και οι δουλειές που άφησε στο διάβα του ήταν εξαιρετικές με την Ούνικς Καζάν, την Μπαμπεργκ και την Παρτιζάν αλλά υπήρχε ακόμη στο πρόσωπό του ένα ίχνος αμφισβήτησης που δεν έφευγε από πάνω του. Η Μπάγερν Μονάχου «έκλεισε» τα αυτιά της στα αρνητικά σχόλια και του εμπιστεύτηκε τα «κλειδιά» της ομάδας παρότι γνώριζαν ότι δεν είναι και ο πιο ήρεμος και συμβιβαστικός άνθρωπος του κόσμου.

Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα και με την «μάχη» που είχε δημιουργήσει με τους διαιτητές της Euroleague, με αποτέλεσμα να τον στείλουν στα αποδυτήρια όχι μία ούτε δύο αλλά τρεις φορές φέτος, με μία εξ αυτών να είναι απέναντι στον Ολυμπιακό. Όμως δεν έμεινε μόνο στην κόντρα με τους διαιτητές αλλά πολλές φορές κατάφερε να εκνευρίσει και συναδέλφους του, όπως ο Πάμπλο Λάσο και ο Ετόρε Μεσίνα.

 

 

Όμως αυτά συνέβαιναν εκτός των τεσσάρων γραμμών γιατί μέσα στο παρκέ είχε εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη των παικτών. Μιλάμε για ένα σύνολο αθλητών όπου αρκετοί υπέγραψαν το καλοκαίρι στον σύλλογο και κατάφεραν μέσα από την συνεννόηση και την αλληλοεκτίμηση με τον Αντρέα Τρινκιέρι να αποτελέσουν τα πρώτα... βιολιά των Γερμανών. Το καλό κλίμα έβγαινε προς τα... έξω και για μεγάλο χρονικό διάστημα οι «Βαυαροί» οδηγούσαν την κούρσα στη Εuroleague, ενώ η χθεσινή νίκη απέναντι στη Ζαλκγίρις ήταν το... κερασάκι στην τούρτα μίας πετυχημένης σεζόν, καθώς κατάφεραν να οδηγήσουν μία γερμανική ομάδα για πρώτη φορά στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Πλέον η Μπάγερν έχει ρεκόρ 20-13 και στόχος της είναι την τελευταία αγωνιστική να εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας με νίκη επί της Μπαρτσελόνα και έναν συνδυασμό άλλων αποτελεσμάτων. Όμως το πιο σημαντικό και απαιτητικό εμπόδιο ξεπεράστηκε με άριστα και πλέον ο Αντρέα Τρινκιέρι είναι έτοιμος να απολαύσει το «τεράστιο» ποτήρι κόκκινο κρασί που ζήτησε χθες μετά την νίκη επί της Ζαλγκίρις, ώστε να πιει στην υγειά των επικριτών του.

 

«Τις τελευταίες δέκα με δώδεκα ημέρες νιώθαμε ότι είμαστε κοντά, ότι πλησιάζουμε όλο και περισσότερο, αλλά όχι τόσο όσο χρειαζόταν. Δεν κάναμε σπουδαίο παιχνίδι. Είναι μια ιστορική στιγμή για το γερμανικό μπάσκετ κι ειδικά για την Μπάγερν Μονάχου. Είναι μια πολύ δύσκολη σεζόν, όντας υποχρεωμένος να ξεπεράσεις πολλά πράγματα, αλλά είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για τους παίκτες μου. Παλέψαμε κόντρα σε αντιξοότητες και δύσκολες στιγμές, κάναμε άσχημα παιχνίδια, ήμασταν άτυχοι σε άλλα, αλλά στο τέλος τα καταφέραμε. Χάσαμε κάποια παιχνίδια που θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει, όπως αυτό του πρώτου γύρου με τη Ζάλγκιρις ή εκείνο με τον Ολυμπιακό. Τώρα είναι η ώρα να το απολαύσουμε. Θα πιω μια πισίνα κόκκινο κρασί. Μία πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων» ήταν τα λόγια του.

Και το «όνειρο» της Μπάγερν Μονάχου έχει και συνέχεια.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ