18.3 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Τρεφλ Σόποτ-Ηρακλής 72-74: «Ροπαλιά» που έγραψε ιστορία! (vids+pics)

Ο Ηρακλής έγραψε ξανά ιστορία! Μετά την Ακαντέμικ Πλόβντιβ, νίκησε την Τρεφλ Σόποτ με 74-72 στον τελικό της Σόφιας και πέρασε στους ομίλους του FIBA Europe Cup, επιστρέφοντας ξανά και όντας έτοιμος να απολαύσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι, αν και... καρδιοπχτύπησε, κοντεύοντας να «αυτοκτονήσει» από το +11 στις αρχές της τελευταίας περιόδου, όταν και όλα έδειχναν ρόδινα. Αυτό που έχει σημασία, όμως, είναι πως το θρίλερ είχε αίσιο τέλος και ο «Γηραιός» είναι ξανά σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Με τον Ντάγκλας να επιχειρεί να οδηγήσει στο σκοράρισμα και τον Κουζέλογλου να παίρνει «μάχες» χαμηλά, ο Ηρακλής έδειξε την κατεύθυνσή επιθετικά, μην καταφέρνοντας να ξεφύγει όμως μετά το 6-10 στο πρώτο τρίλεπτο. Ο Φράνκε ήταν αναμενόμενο να πάρει προσπάθειες για τους τυπικά γηπεδούχους, έχοντας και στήριξη από τους συμπαίκτες του, με τον Ντάγκλας να είναι μόνος του εκτελεστικά από ένα σημείο κι έπειτα και το τέλος της πρώτης περιόδου να βρίσκει μπροστά την Τρεφλ με λέι απ του Γιανγκ (21-20).

Το δίδυμο των Τέιλορ και Σκορδίλη επιχείρησε να αντικαταστήσει το αρχικό, που ξεχώρισε για το σύνολο του Θανάση Σκουρτόπουλου, που πήραν ξανά κεφάλι στο σκορ, αλλά δεν κατάφερναν να έχουν σταθερό ρυθμό και να ξεφύγουν, με συνέπεια ένα σερί 7-0 των Πολωνών από το 25-29 με ηγέτες τους Γιανγκ και Φράνκε για το 32-39 στα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου. Στο τέλος του, όμως, με τον Γούλριτζ να βγαίνει μπροστά, η κατάσταση άλλαξε πάλι και ο Ηρακλής είχε το προβάδισμα στην ανάπαυλα (40-42).

https://twitter.com/treflsopot/status/1443976634391011328

Η άμυνα του Ηρακλή άρχισε να «τσακίζει κόκκαλα» στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, με τον Λιντς να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή του και να προσφέρει άλλον έναν παράγοντα στην «εξίσωση» μέσω της δράσης στη ρακέτα, με αποτέλεσμα στα μέσα της να έρθει διψήφιο προβάδισμα (45-55). Με την ίδια ακριβώς συνταγή πορεύτηκε και μέχρι το τέλος της, αν και στο καλό του αυτό διάστημα δε «σκότωσε» το ματς, κάτι που έδωσε τη δυνατότητα στον Φράνκε με ορισμένες ανάσες να κρατήσει ζωντανή την Τρεφλ (55-61).

https://twitter.com/treflsopot/status/1443986079355482116

Ο Ντάγκλας ξαναβρήκε τον εαυτό του και ο «Γηραιός» έφτασε για πρώτη φορά στο +11 με άλλο ένα καλό ξεκίνημα σε δεκάλεπτο (57-68 στο 33'), αλλά οι Πολωνοί δεν τα παρατούσαν και στο επόμενο δίλεπτο θα υποχρέωναν σε τάιμ άουτ τον Σκουρτόπουλο, με το παιχνίδι να αποκτά... αναρχία και τον Γιανγκ να μειώνει σε 63-70 στο ανοικτό γήπεδο. Ο Ηρακλής... πελάγωσε σε εκείνο το σημείο και επέτρεψε στους αντιπάλους του την επιστροφή, με ένα επιμέρους 8-2 να τους φέρνει στον πόντο στο δίλεπτο για τη λήξη με λέι απ του Μότεν (71-72). Ο Τέρνερ έδωσε εκεί μια τεράστια ανάσα με 71-74 στο τέλος της επόμενης επίθεσης για τον «Ημίθεο», του οποίου η άμυνα ανταποκρίθηκε ξανά, αλλά κανείς δε σκόραρε για να «καθαρίσει» το παιχνίδι. Ο Ντράγκλας αστόχησε και ο Γιανγκ πήγε στη γραμμή των βολών, για να μειώσει με 1/2 βολές σε 72-74 στα 8" για τη λήξη. Το πρόβλημα της Τρεφλ, όμως, ήταν πως είχε μόνο ένα ομαδικό φάουλ και έπρεπε να σταματά τον χρόνο, κάτι που δεν πρόλαβε να κάνει και το ματς τελείωσε με θρίαμβο του Ηρακλή.

Δεκάλεπτα: 21-20, 40-42, 55-61, 72-74

Ο ΗΓΕΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΜΒΙΚΟΣ: Ο Τόνι Ντάγκλας ήρθε, για να προσδώσει ποιότητα στο ρόστερ του Ηρακλή, με τον Αμερικανό να δείχνει πόσο ηγετικός θα είναι φέτος με 15 πόντους, πέντε ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ. Ο καθοριστικός παίκτης, όμως, ήταν ο Έλστον Τέρνερ, ο οποίος είχε μεν 4 πόντους, αλλά με το σουτ του στο 71-72, όταν οι Πολωνοί κόντεψαν να «σοκάρουν» με την αντεπίθεσή τους τον Ηρακλή, τους «έκοψε» το ρυθμό και, από τότε, δε βρήκαν ξανά στα επόμενα λεπτά λύση με σουτ εντός παιδιάς.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Ηρακλής κατάφερε να προκριθεί χάρη στο εξαιρετικό του μακρινό του σουτ, σκοράροντας με 8/20 στα τρίποντα, ήτοι με 40% ευστοχίας, έναντι του «φτωχού» 5/20, ήτοι 25% των Πολωνών.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ