18.3 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ηρακλής – Ακαντέμικ Πλόβντιβ 95-75 : Κυριάρχησε και βλέπει… Europe Cup! (vid)

Δείχνοντας καθ'όλη τη διάρκεια του αγώνα ως η καλύτερη ομάδα, ο Ηρακλής κυριάρχησε της Ακαντέμικ Πλόβντιβ, κερδίζοντάς την με 95-75 στο δεύτερο ημιτελικό αγώνα της προκριματικής "φούσκας" της Βουλγαρίας και προκρίθηκε στον τελικό απέναντι στην Τρεφλ Σόποτ, με στόχο το εισιτήριο για τους ομίλους του Europe Cup!

Από πολύ νωρίς, ο Ηρακλής πήρε τον έλεγχο του αγώνα, έχοντας ως πρώτο μέλημα του την καλή αμυντική του λειτουργία και εκμεταλλευόμενος την αστοχία των Βούλγαρων, κατάφερε να φτάσει πολύ νωρίς σε διψήφια διαφορα (23-12), πριν ένα μικρό σερί της Ακαντέμικ φέρει την απόσταση των δύο ομάδων πάλι σε μονοψήφιες τιμές (25-19 στο 10'). Το δεύτερο δεκάλεπτο του αγώνα είδε τον Ηρακλή να συνέρχεται από το μικρό σερί των Βούλγαρων, ανακτώντας τη διψήφια διαφορά φτάνοντας τη μάλιστα στη μεγαλύτερη μέχρι τότε τιμή της, καθώς οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με 15 πόντους να τους χωρίζουν (51-36).

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ηρακλής συνέχισε να "ζητάει" την πρωτοβουλία των κινήσεων και να δείχνει η ισχυρότερη ομάδα του παρκέ, διατηρώντας το προβάδισμα σταθερά σε διψήφιες τιμές. Η Ακαντέμικ προσπάθησε να χτυπήσει στην ρακέτα και να ροκανίσει τη διαφορά, όμως σε κάθε της προσπάθεια στην μία άκρη, ο Ηρακλής είχε την απάντηση και εν τέλει όχι απλώς υπερασπίστηκε το προβάδισμά του, αλλά κατάφερε να το φέρει και στην τιμή των 20 πόντων, που ήταν και η τελική διαφορά του αγώνα (95-75)

Για τον Ηρακλή τώρα η πρόκριση κρίνεται σε ένα παιχνίδι - τελικό. Η φούσκα της Βουλγαρίας θα βγάλει τη μία ομάδα που θα περάσει στη φάση των ομίλων του FIBA Europe Cup από το ζευγάρι του "Γηραιού" με την Πολωνική Τρεφλ Σόποτ, η οποία επικράτησε της Ντνίπρο με 88-82 στον πρώτο χρονικά ημιτελικό που διεξήχθη στην "Triaditza Sports Hall". Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 1η Οκτωβρίου.

ΕΠΙΑΣΑΝ ΦΩΤΙΑ: Οι Τέιλορ και Ντάγκλας. Τα "έσταζαν" από μακριά οι δύο Αμερικάνοι του Ηρακλή, καθώς και οι 15 πόντοι του Τέιλορ ήρθαν από τη γραμμή του τριπόντου, ενώ με τρίποντο ήταν 12 από τους 16 του Τόνι Ντάγκας. Σε καλή βραδιά από μακριά πάντως ήταν και ο Γιάννης Αγραβάνης, ο οποίος σκόραρε 3 τρίποντα.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η πολυφωνία ήταν το μεγάλο όπλο του "κυρίαρχου" Ηρακλή. Πέντε παίκτες των "κυανόλευκων" πέτυχαν από 14 μέχρι 16 πόντους, μοιράζοντας έτσι το βάρος της επιθετικής παραγωγής. Αγραβάνης και Ντάγκλας είχαν από 16 πόντους, ενώ Τέιλορ και Γούλριτζ από 15. 14 είχει ο Λίντς.

Τα δεκάλεπτα: 25-19, 51-36, 74-60, 95-75

Ηρακλής (Σκουρτόπουλος): Γούλριτζ 15, Σκορδίλης 2, Φίλλιος, Αγραβάνης 16 (3), Τέιλορ 15 (5), Χαριτόπουλος 2, Πετανίδης, Κουζέλογλου 5, Ντάγκλας 16 (4), Τέρνερ 2, Παπαδάκης 8 (2), Λιντς 14.

Ακαντέμικ Πλόβντιβ (Νικόλοφ): Τιτκόφ 3 (1), Σεκούλοφ 6, Φρεϊμάνις 11 (3), Νικόλοφ 8, Μπάτσεφ 23 (5), Γιουρτλού, Μπογιάνοφ, Μίνκοφ, Μίχοφ, Γκουτζίνο 8 (1), Μπέσοβιτς 16.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Δείτε τον αγώνα σε επανάληψη:

https://www.youtube.com/watch?v=HZmLEWdWAwo



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ