21.1 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τρίτωνας…ο 8ος του Δήμου Αθηναίων

Οι ομάδες του λεγόμενου κέντρου έχουν γράψει την δική τους ιστορία στις Εθνικές κατηγορίες, με βαριά ονόματα να έχουν περάσει από αυτές, και δεν από την Α2.

Ο Τρίτωνας στα 77 του χρόνια ιστορίας, και παρά τα πολλά προβλήματα που έχουν οι συγκεκριμένες ομάδες, κατάφερε να κάνει πραγματικότητα το όνειρο της συγκεκριμένης κατηγορίας, και να δίνει το δικαίωμα στο κλειστό του Στρέφη να φιλοξενήσει για δεύτερη φορά παιχνίδια της Α2, μετά από την μοναδική προσπάθεια που είχε κάνει ο ΓΑΣ Αετός το 2014-2015.

Σε μια σύντομη ιστορική αναδρομή, η ομάδα με έμβλημα την άγκυρα, ξεκίνησε άτυπα την πορεία της κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, τον Σεπτέμβριο του 1942, από τον  Αιγυπτιώτη Έλληνα, Π. Πολυτιμίδης, που ήταν ιδρυτικό μέλος, πρόεδρος, παίκτης και προπονητής στην ιστορία του συλλόγου. Το καταστατικό εγκρίθηκε το Νοέμβριο του 1943, και όλα αυτά εν μέσω του πολέμου. Πηγή έμπνευσης αναφορικά με το όνομα ήταν η βύθιση του ελληνικού υποβρυχίου «Τρίτων», και για αυτή την επιλογή ο σύλλογος έχει  έχει τιμηθεί από το Πολεμικό Ναυτικό.

Από την ομάδα του Δήμου Αθηναίων, με έδρα τα Σεπόλια, είχε την πρώτη της έδρα ανάμεσα στην Πλατεία Βικτωρίας και την Αγίου Μελετίου, όπου και χτίστηκε το πρώτο της γήπεδο, ξεκινώντας από τότε τις υπερβάσεις, και φτάνοντας χωρίς δική του έδρα στο 2019, αγωνιζόμενος σε ένα παλιό κλειστό, χωρίς υποδομές και συντήρηση, που όταν βρέχει στάζει, καταφέροντας να πετύχει το ακατόρθωτο, δηλαδή να ξανά μπει στα πράγματα από το 2011, έχοντας μια δυνατή ομάδα ανθρώπων με όραμα να είναι δίπλα του, και προπονητή τον νεαρό και ταλαντούχο, Μιχάλη Μιχελάκο.

Από τις τάξεις του ξεπήδησαν παίκτες όπως  Κώστας Μουρούζης, ο Νίκος Σκυλακάκης, ενώ ο  Γιώργου Οικονόμου ήταν η πρώτη μεταγραφή παίκτης που άφηνε την Θεσσαλονίκη για ομάδα της Αθήνας σε μια υπέρβαση των τότε παραγόντων (Μπλούης Διακάκης και της οικογένειας Λαναρά). Το 1977 αγωνίστηκε για τελευταία φορά στην Α' Εθνική, και μέχρι το 2015 αγωνίζονταν στις τοπικές κατηγορίες.

Πλέον αποτελεί την 8η ομάδα του Δήμου Αθηναίων που θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Α2, το οποίο έκανε τα πρώτα του βήματα την σεζόν 1986-1987 και μπαίνει στην 34 του χρονιά. Πρώτο σε συμμετοχές είναι το Παγκράτι με 15 και 10 συνεχόμενες, και θα έχει την ευκαιρία να τις κάνει 16 αφού θεωρείται πιθανό να λάβει πρόσκληση. Το αν θα την αποδεχθεί, και ποια θα είναι η φιλοσοφία των παραγόντων του θα φανεί τις επόμενες ημέρες...

Αναλυτικά οι ομάδες και οι συμμετοχές :

ΑΟ Παγκρατίου 15
Πανελλήνιος ΓΣ 10
ΑΟ Σπόρτιγκ 9
ΑΟ Πρωτέας Αθηνών 6
Α.Ο. Αμπελοκήπων 3
Γ.Σ. Αρίων Αγίου Αρτεμίου 3
ΓΑΣ Αετός 1
ΑΟ Τρίτων 1

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ