17.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το “Queen’s Gambit” έχει λάθη στο… μπάσκετ (pics)

H σειρά έγινε μία από τις πλέον δημοφιλείς του Netflix σε όλον τον πλανήτη. Το θέμα μπορεί να μην είναι από τα πλέον δημοφιλή, αλλά η σειρά έσπασε όρια. Αν και κινείται γύρω από το σκάκι, σε μια πραγματικά εξαιρετική δημιουργία που αξίζει να δείτε, τα λάθη της είναι μπασκετικά!

Η Μπεθ Χάρμον, η πρωταγωνίστρια, στα σχετικά πρώτα βήματά της παίρνει μέρος σε διαγωνισμούς που γίνονται σε γυμναστήρια σχολείων. Ένας από αυτούς διεξάγεται στο Κεντάκι, σε ένα "Γυμνάσιο". Κι εκεί εντόπισε τα λάθη ένας φανατικός φίλος του μπάσκετ από την Ισπανία.

Ο Νταρίο Μέντεθ εντόπισε λοιπόν πως στο παρκέ υπάρχει τόσο η γραμμή των τριών πόντων, όσο και το... μισοφέγγαρο στη ρακέτα. Τϊποτα από τα δύο δεν υπήρχε το 1963, όταν υποτίθεται πως έγινε ο αναφερόμενος διαγωνισμός σκάκι. Η γραμμή των τριών πόντων στο ΝΒΑ μπήκε στη ζωή των παικτών το 1961 και στα γυμνάσια τ0 1987! Όσο για τη ζώνη... ασυλίας στη ρακέτα μπήκε στη ζωή μας το 2010!

Οι μπασκετικοί έχουν πιάσει δουλειά γενικότερα πάντως... Βλέπετε, ως μπασκετικοί τους κέντρισε το μπάσκετ και το γήπεδο. Έτσι βρέθηκε ένα ακόμη λάθος με γραμμή τριών πόντων πάλι, αλλά σε γήπεδο της Ουκρανίας. Όχι στο "The Queen's Gambit", αλλά σε μια άλλη πολύ επιτυχημένη σειρά, στο "Chernobyl". Μια λάθος γραμμή τριών πόντων, που δεν θα έπρεπε να είναι εκεί όταν έγινε το πυρηνικό δυστύχημα και δεν είχε σχέση με την τότε διαγράμμιση των γηπέδων μπάσκετ.

Το λάθος αυτό βρήκε ο Γκονάθλο Βάθκεθ, ο οποίος έχει κάνει ένα ολόκληρο thread ακόμη και για το λάθος διχτάκι της μπασκέτας και αυτό κατασκευάζεται! Αν έχετε όρεξη, αξίζει τον κόπο... Είναι πολύ πιθανό πάντως να χαθείτε στον κόσμο της λεπτομέρειας!

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ