13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το 5-1 ήρθε με πέντε ρεκόρ για τον Προμηθέα

Τι κι αν τα προβλήματα τον έχουν αναγκάσει να παίζει ανά τρεις μέρες με ένα rotation 9-10 μόνο παικτών; Με την άγνοια κινδύνου ενός πρωτάρη αλλά τη στόφα και τη θέληση ενός μπαρουτοκαπνισμένου, ο Προμηθέας “άλωσε” και το Κλαϊπέντα μετά την Οστάνδη και το Μπαϊρόιτ. Το έκανε μάλιστα μέσα από πέντε επιδόσεις που συνιστούν ρεκόρ περιόδου.

 


Ο Προμηθέας εκτέλεσε καλύτερα από κάθε άλλη φορά από τη γραμμή του φάουλ, με ποσοστό 78,94% (15/19) ενώ το προηγούμενο ρεκόρ του ήταν το 75% (15/20) στο ματς με την Μπαϊρόιτ. Δεν το έκανε από μέση και κοντινή απόσταση αφού είχε 19/48 δίποντα και αυτό το 39,58% είναι η χειρότερη επίδοση του στη διοργάνωση καθώς είχε 40,54% (15/37) επίσης στο ματς στη Γερμανία.

 


Τη διαφορά όμως σε μεγάλο βαθμό έκαναν τα τρίποντα. Σουτάροντας με 43,47% (10/23) από την περίμετρο, ο Προμηθέας έβαζε διαρκώς στα δύσκολα τους Λιθουανούς. Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση των έξι αγώνων του στο BCL καθώς είχε 10/26 επίσης απέναντι στην Μπαϊρόιτ.

 


Η νίκη βέβαια δεν ήταν μόνο προϊόν της αποτελεσματικότητας του Προμηθέα από το τρίποντο και τη γραμμή του φάουλ. Οι παίκτες του Μάκη Γιατρά ανανέωσαν 15 επιθέσεις τους με ριμπάουντ -κάτι που πάντως έκανε με τον ίδιο αριθμό και η Νεπτούνας- ισοφαρίζοντας την καλύτερη επίδοση τους αφού 15 επιθετικά ριμπάουντ είχαν και στο ματς με την Ολίμπια Λουμπλιάνας. Συνολικά πάντως ο Προμηθέας, παρότι τελικά έχασε τη μάχη των ριμπάουντ, σημείωσε ρεκόρ με τα 36 που καταγράφηκαν στη στατιστική του, τρία περισσότερα από το ματς με τους Σλοβένους.

 

 


Κι όμως, η βραδιά άρχισε με μέτριο τρόπο και με τον Προμηθέα να σημειώνει 14 πόντους στην πρώτη περίοδο, επίδοση που συνιστά ισοφάριση του εκτός έδρας αρνητικού ρεκόρ του -14 είχε στην τρίτη περίοδο του παιχνιδιού με την Μπαϊρόιτ.

 


Στις θεωρητικά δευτερεύουσες στατιστικές κατηγορίες, ο Προμηθέας κατάφερε κάτι σημαντικό, να περιορίσει στο ελάχιστο το παθητικό από τα 14 λάθη του αφού από αυτά η Νεπτούνας πήρε μόλις πέντε πόντους -στον αντίποδα είχε 16 από τα λάθη των Λιθουανών. Πρόκειται για το χαμηλότερο παθητικό της αχαϊκής ομάδας από τα λάθη της, αφού είχε δεχτεί εννιά από την Μπεσικτάς. Από την άλλη πλευρά και πάλι σε αυτές της κατηγορίες της στατιστικής, ο Προμηθέας δέχτηκε περισσότερους πόντους από κάθε άλλη φορά από τα επιθετικά ριμπάουντ της Νεπτούνας που είχε 14 από δεύτερες επιθέσεις, έναν περισσότερο από την Οστάνδη στην πρεμιέρα.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ