19.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Το χρώμα του Ευρωμπάσκετ είναι στην εξέδρα! (pics)

Οι ομάδες, οι παίκτες, οι προπονητές, ο Τύπος, οι μασκώτ, οι cheer leaders... Τώρα σκεφτείτε τα όλα αυτά σε ένα άδειο γήπεδο. Περίεργο ε; Ευτυχώς για όλους μας, για όλους εμάς τους λεγόμενους μπασκετικούς ο κόσμος έχει αποφασίσει να τιμήσει και με το παραπάνω το Ευρωμπάσκετ. Και στις τέσσερις χώρες που φιλοξενείται. Και στο Ελσίνκι που βρίσκεται η ελληνική αποστολή, και στην Ρουμανία και εννοείται πως τα γήπεδα είναι γεμάτα στην Τουρκία και στο Ισραήλ. Ο κόσμος, η εξέδρα, οι σημαίες, τα βαμένα πρόσωπα, οι περίεργες φιγούρες είναι όλα αυτά που δίνουν το χρώμα και τον ήχο στη διοργάνωση. Σε κάθε διοργάνωση. Και συνθέτουν το δικό τους περίεργο μωσαϊκό...

Υπάρχουμε εμείς... Ακόμη λίγοι, αλλά καλοί! Και κυρίως με δυνατές φωνές! Τι κι αν οι Ισλανδοί ήταν κανένα χιλιάρικο (και βάλε μεταξύ μας) παραπάνω; Το "Ελλάς!" ακούστηκε μια χαρά!

Η σχέση της Κροατίας με το μπάσκετ δεν χρειάζεται αναλύσεις. Εννοείται πως θα είχε δίπλα της και τη συμπαράσταση της εξέδρας!

Έναν Σατοράνσκι να μην πάνε να στηρίξουν και οι Τσέχοι; Καπέλα, ανάλογη ενδυμασία και έτοιμοι!

Ούτε λόγος για τους Φινλανδούς! Γεμάτο γήπεδο, φωνή, τραγούδι... Το ζουν και το διασκεδάζουν από το τζάμπολ ως το τέλος! Κάθε ηλικίας, αναλογίας, φύλου... Ήρθε και η νίκη στο τέλος και ήρθε και έδεσε το γλυκό για τους Suomi.

Μπορεί να μην είναι η Ουγγαρία του παρελθόντος, μπορεί να μην υπάρχουν οι παλιές δόξες, αλλά είναι εδώ. Στο Ευρωμπάσκετ. Και οι Ούγγροι το διασκεδάζουν με το παραπάνω!

Μιλάμε για άλλη τρέλα! Πάθος για το παιχνίδι, σχεδόν όλοι με φανέλες τις ομάδες, χορός και χαμόγελα, αλλά και πολύ φωνή! Οι Ισλανδοί το χαίρονται, το αγαπάνε το άθλημα και το δείχνουν!

Το έχουν το μπάσκετ, το προσπαθούν λίγο παραπάνω, έχουν κι έναν Πορζίνγκις πλέον, να μην κάνουν το ταξίδι για το Ευρωμπάσκετ; Οι Λετονοί ήταν εκεί με όλο τον απαραίτητο... εξοπλισμό!

Χρόνια τώρα οι πρωταθλητές της εξέδρας στις μεγάλες διοργανώσεις: Λιθουανοί! Μια κατηγορία μόνοι τους! Με τις σημαίες, τα τύμπανα, τις μπύρες και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς! Μπασκετικός λαός με τη βούλα!

Μπορεί να είναι μικρή ως χώρα το Μαυροβούνιο, αλλά η αγάπη της για το μπάσκετ είναι τεράστια. Και οι παίκτες που έχει αποδείξει πως μπορεί να "παράγει". Τι είναι άλλωστε η Ρουμανία; Μια ευθεία...

Η Ρουμανία μπορεί να μην τα κατάφερε στην πρεμιέρα, ο ενθουσιασμός όμως στην εξέδρα περίσσευε. Τι; Διαφωνείτε;

Άλλη μια ξεχωριστή περίπτωση... Πάντα εκεί και αυτοί! Δεν αφήνουν τη Σερβία να παίξει μόνη της ποτέ. Μιλάμε για πολύ μπάσκετ έτσι κι αλλιώς και αυτή η χώρα.

Είναι από αυτούς που δίνουν το περισσότερο χρώμα και όχι μόνο λόγω του... λαχανί που προτιμούν ως Εθνική Ομάδα. Οι Σλοβένοι είναι από τους πρώτους που θα φτάσουν, από τους πλέουν κεφάτους και από αυτούς με τη μεγαλύτερη έμπνευση σε ότι αφορά το ντύσιμο και τα βαψίματα.

Και μια που λέμε για έμπνευση κι αυτοί οι Ισπανοί δεν πάνε πίσω. Οι Ισπανοί γενικότερα εδώ που τα λέμε. Εντός (τι να κάνουμε, αλήθεια είναι) και εκτός. Πώς να μην ακολουθείς μια ομάδα που συλλέγει μετάλλια τόσα χρόνια; Άδικο θα ήταν...

Πίστευε κάποιος πως οι Τούρκοι θα άφηναν έστω κι ένα εισιτήριο να πάει χαμένο; Δύσκολα! Το γήπεδο της Φενέρμπαχτσε γέμισε και τα ντεσιμπέλ ανέβηκαν, παρά την απογοήτευση από την ήττα της πρεμιέρας από τη Ρωσία...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ