19 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το «τσιπάκι» γύρισε στο ΣΕΦ…

Ο Δημήτρης Ρήγας γράφει για τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και το μάτι των παικτών που γυάλιζε.

Οι «πράσινοι» είχαν το μομέντουμ μετά το θρίαμβο του ΣΕΦ αλλά η χαρά θα ήταν μισή για εκείνους, αν δεν συνδύαζαν το καθιερωμένο διπλό στο Φάληρο με νίκη στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Ζενίτ. Ο κόσμος έδωσε το «παρών» για να τους δείξει ότι αναγνώρισε την προσπάθεια που έκαναν κι εκείνοι δεν του χάλασαν το χατίρι, έστω κι αν στο πρώτο μέρος η εικόνα δεν ήταν ικανοποιητική.

Στο ΟΑΚΑ χθες (25/11) βράδυ γύρισαν ορισμένοι φίλοι. Ο λόγος φυσικά για τον Μάνο Παπαδόπουλο και τον Τσάβι Πασκουάλ. Όταν συμβαίνει «μυρίζει» ντέρμπι κι έτσι έγινε. Δεν κρίθηκε το παιχνίδι από το πρώτο δεκάλεπτο αλλά έγινε μία μεγάλη «μάχη» για σαράντα λεπτά και στο τέλος η πλάστιγγα έγειρε προς την πλευρά του «τριφυλλιού» χάρη σε ορισμένες λεπτομέρειες.

Το ευχάριστο για τους πρωταθλητές Ελλάδας είναι ότι τώρα μπορούν να πάρουν μερικές ανάσες, με δεδομένο ότι η επόμενη υποχρέωσή τους είναι σε μία εβδομάδα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα. Από τη στιγμή που δεν θα παίξουν αγώνα για την Basket League, θα μπορέσουν να δουλέψουν ακόμα περισσότερο και να καθαρίσουν το μυαλό τους.

Όσον αφορά την αιτία της νίκης, έχει ονοματεπώνυμο κι αυτό είναι Γιώργος Παπαγιάννης. Ο Έλληνας σέντερ έμοιαζε πεισμωμένος και θυμωμένος. Ο συγκεκριμένος θυμός ίσως προήλθε από τις πολλές χαμένες μάχες της Δευτέρας από τον Μουσταφά Φαλ. Όποιος κι αν ήταν ο λόγος, ο 24χρονος σέντερ απέδειξε ότι κάποιες βραδιές είναι ο κορυφαίος στην Ευρώπη.

Το έχουμε επισημάνει ξανά σε τούτη τη γωνία. Ένα πράγμα χρειάζεται να κάνει για να «εκτοξευτεί». Να βελτιώσει και να είναι πιο δυναμικός στο παιχνίδι με πλάτη. Το βέβαιο είναι ότι κυριάρχησε απόλυτα στους αιθέρες, έκανε ένα εντυπωσιακό double double και σημείωσε 18 πόντους παρά την αστοχία του στις βολές. Η συνέπειά του φαίνεται και στα τέσσερα κοψίματα στους αντιπάλους του τα οποία έστελναν μήνυμα ότι η ρακέτα είναι αδιάβατη όσο βρισκόταν εκείνος στο παρκέ.

Όσο για τον Νεμάνια Νέντοβιτς, στο καθοριστικό σημείο ο Σέρβος έβαλε το μεγάλο σουτ που έψαχνε εναγωνίως η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη. Δεν αποτελεί είδηση το συγκεκριμένο γεγονός, διότι όλοι γνωρίζουν ότι ο υγιής Νέντοβιτς είναι πολυτέλεια για τον Παναθηναϊκό.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει δίχως αμφιβολία και στον Δημήτρη Πρίφτη. Ο Έλληνας κόουτς διατήρησε συγκεντρωμένη την ομάδα του, χρησιμοποίησε ξανά το τρικ με τις ζώνες προσαρμογής και δείχνει ότι βρίσκει σιγά-σιγά κάποιες σταθερές για να οδηγήσει το σύνολό του προς την κατεύθυνση που επιθυμεί. Άλλωστε μετά το «ναυάγιο» στο Κάουνας, ήταν το τρίτο διαδοχικό παιχνίδι -και μάλιστα όλα με υψηλό βαθμό δυσκολίας- που η ομάδα παρέμεινε στο μεγαλύτερο κομμάτι πιστή στο πλάνο της και κοίταξε στα μάτια πιο ποιοτικούς αντιπάλους.

Με το κλίμα ευφορίας λοιπόν να έχει επιστρέψει στο ΟΑΚΑ, οι πρωταθλητές μπορούν να ατενίσουν το μέλλον με αισιοδοξία, αλλά δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχάσουν ότι δεν χωράει η χαλαρότητα στην προσπάθειά τους, αν θέλουν να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις της Ευρωλίγκας και να πείσουν τον κόσμο τους ότι μπορούν να δημιουργήσουν κάτι καλό δεδομένων των συνθηκών.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ