23.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Παναθηναϊκός-Ζενίτ 70-64: “Καθάρισε” με άμυνα και Παπαγιάννη! (pics+vids)

Επιβίωσε στο... θρίλερ ο Παναθηναϊκός! Με εκπληκτική άμυνα και μεγάλο ματς από Παπαγιάννη και Νέντοβιτς οι "πράσινοι" πέτυχαν μία σπουδαία νίκη (70-64) απέναντι στη Ζενίτ του Τσάβι Πασκουάλ και ανέβηκαν στο 3-9. Στο 8-4 οι φιλοξενούμενοι.

Ο Παναθηναϊκός ήταν σαν να μην εμφανίστηκε στο γήπεδο στο πρώτο μισό του πρώτου δεκαλέπτου με τη Ζενίτ να ξεκινάει από την πλευρά της εντυπωσιακά και να κάνει ένα σερί 12-0. Στο δεύτερο μισό οι "πράσινοι" άρχισαν να βρίσκουν τα πατήματά τους και τη σύνδεσή τους με το καλάθι καταφέρνοντας να ρίξουν τη διαφορά στο τέλος της περιόδου (15-21). Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη είχε καλύτερη εικόνα στο δεύτερο δεκάλεπτο και με όπλο τα σουτ πίσω από τη γραμμή των 6μ75 πήγε στο ημίχρονο στο -5 (33-38).

 

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ήταν υπερηχητικός! Με εκπληκτική άμυνα κράτησε τη Ζενίτ σε πολύ χαμηλά επίπεδα στο σκοράρισμα και από την πλευρά του βρήκε... πολλές επιθετικές λύσεις και με τον Παπαγιάννη να κάνει... πάρτι στην απέναντι ρακέτα, πήρε διαφορά 5 πόντων στο τέλος της περιόδου (53-48).  Στο τελευταίο και κρίσιμο δεκάλεπτο η Ζενίτ επέστρεψε στη διεκδίκηση της αναμέτρηση, με τον Παναθηναϊκό να δείχνει χαρακτήρα και να φεύγει νικητής με 70-64!

Ο ΠΥΡΓΟΣ: Ο Γιώργος Παπαγιάννης έκανε τα... πάντα στο παρκέ έχοντας πολυδιάστατη προσφορά με 18 πόντους και 13 ριμπάουντ.

"ΚΛΕΙΔΙ" Η ΑΜΥΝΑ: Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κρατήσει μία ομάδα όπως η Ζενίτ σε πολύ χαμηλά επίπεδα στο σκοράρισμα, περιορίζοντάς τη στους 64 πόντους, κάτι που αποτέλεσε σημείο "κλειδί" για την τελική επικράτηση των "πράσινων".

Τα δεκάλεπτα: 15-21, 33-38, 53-48, 70-64.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά της αναμέτρησης.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ