17.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Το τρόπαιο και οι μνηστήρες του (pics)

Στην τελική ευθεία μπαίνει το φετινό πρωτάθλημα της Basket League, με την ΑΕΚ, το Περιστέρι, τον Παναθηναϊκό και τον Προμηθέα Πατρών να είναι οι τέσσερις ομάδες που συνεχίζουν για την κατάκτηση του τροπαίου.

Τα ημιτελικά ξεκινούν την Τετάρτη (29/05) και οι παίκτες και οι προπονητές των τεσσάρων ομάδων, που παίρνουν μέρος, είχαν την ευκαιρία να ποζάρουν δίπλα από το τρόπαιο στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε τη Δευτέρα (27/05) από τον ΕΣΑΚΕ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Η πρώτη στην κανονική περίοδο «Ένωση» αγωνίζεται με το αχαϊκό συγκρότημα, που συμμετέχει για δεύτερη φορά στην ιστορία του στα ημιτελικά, έχοντας το πλεονέκτημα έδρας.

Το Περιστέρι, το οποίο επέστρεψε στην τετράδα ύστερα από δεκαέξι χρόνια, θα τεθεί αντιμέτωπο με τους «πρασίνους», που κατέκτησαν πέρυσι τον τίτλο. Το πλεονέκτημα έδρας ανήκει στους «κυανοκίτρινους».

Η πρόκριση στους τελικούς κρίνεται στις δύο νίκες. Ο Παναθηναϊκός είναι πολυνίκης στο ελληνικό πρωτάθλημα με 36 κατακτήσεις, η ΑΕΚ έχει πανηγυρίσει το τρόπαιο οκτώ φορές, ενώ το Περιστέρι και ο Προμηθέας Πατρών δεν έχουν συμμετάσχει ποτέ στο παρελθόν στους τελικούς.

Από όσους έδωσαν το παρών στη συνέντευξη Τύπου, πρωταθλητές Ελλάδας έχουν αναδειχθεί στο παρελθόν ο Αργύρης Πεδουλάκης ως προπονητής το 2013 με τον Παναθηναϊκό και, από τους παίκτες, ο Ντούσαν Σάκοτα πέντε φορές με τον Παναθηναϊκό (2004, 2005, 2006, 2007, 2009), ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος μία φορά με τον Ολυμπιακό (2012) και ο Νικ Καλάθης τέσσερις φορές με τον Παναθηναϊκό (2010, 2011, 2017, 2018).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ