15.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Το «τρένο» του Λαυρίου σφύριξε και στη Λάρισα

Τι κι αν για μία περίοδο έδειχνε να μένει στις δάφνες των δύο μεγάλων νικών του επί της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού και δεν έφτασε σε υψηλά επίπεδα απόδοσης; Το Λαύριο έκανε τη δουλειά και στη Λάρισα! Νίκησε τη θεσσαλική ομάδα στο τελευταίο παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής της Basket League με 66-58 και έφτασε τις επτά συνεχόμενες επιτυχίες για να φτάσει στο 7-3! Η Λάρισα από την πλευρά της, έκλεισε τον πρώτο γύρο με ρεκόρ 3-8.

 

 

Σε ένα πρώτο δεκάλεπτο που χαρακτηρίστηκε από νευρικότητα και χαμηλό σκορ, η Λάρισα ήταν πιο παραγωγική και προηγήθηκε με 17-9. Οι φιλοξενούμενοι βελτίωσαν την εικόνα τους στην επίθεση, εκτελούσαν καλύτερα τόσο από κοντά, όσο και με σουτ από μακριά, μάζεψαν τη διαφορά (21-17 στο 13'), στα μισά της δεύτερης περιόδου πήραν για πρώτη φορά το προβάδισμα (24-26) και με μπροστάρη τον Ντέιβις που είχε 12 πόντους, ξέφυγαν με 31-24, καλύπτοντας μια απόσταση 15 πόντων σε επτά αγωνιστικά λεπτά.

 

 

Η Λάρισα έβρισκε σκορ με το σταγονόμετρο, αφού ο Ουέμπ ήταν εκτός ρυθμού ενώ ο Ρας έπαιρνε πολλά σουτ από την περίμετρο (είχε 3/7 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο). Στα μισά του δρόμου, το Λαύριο κάνοντας επιμέρους 25-11 στη δεύτερη περίοδο, ήταν μπροστά με 34-28, χωρίς να έχει καλά ποσοστά (38% εντός παιδιάς) αλλά περιορίζοντας τα λάθη του στο ελάχιστο αφού έκανε μόνο δύο έναντι έξι της Λάρισας που είχε ακόμη πιο χαμηλό ποσοστό ευστοχίας (34%).

 

 

Ο Τζέιμς Ουέμπ σημείωσε τους πρώτους πόντους του στο 25ο λεπτό (!) αλλά η Λάρισα συνέχισε να ακολουθεί στο σκορ (30-36). Το Λαύριο μάλιστα βρίσκοντας σκορ στο transition άνοιξε την «ψαλίδα» για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (32-42 στο 27'). Με τους Αμερικανούς της να μην μπορούν να μπουν στον ρυθμό του αγώνα, η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου προσπαθούσε να κρατηθεί από ενέργειες του Παπαδάκη και του Κώττα, όμως το Λαύριο διατηρούσε τον έλεγχο της κατάστασης, χωρίς να μπορεί να αισθανθεί ασφάλεια. Έτσι στο τέλος της τρίτης περιόδου ήταν μπροστά με 48-42.

 

 

Η ομάδα της λαυρεωτικής έμεινε χωρίς σκορ στα 2,5 πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου και η Λάρισα πλησίασε στους τρεις (45-48). Το σχήμα των τριών γκαρντ έκανε καλύτερη την κυκλοφορία της μπάλας για τους γηπεδούχους όμως δημιουργούσε συνθήκες miss match στο πρώτο μισό του παρκέ. Με τον Ντιαλό να εκτελεί και να δημιουργεί μέσα από αυτές, το Λαύριο ξεκόλλησε και άνοιξε τη διαφορά στους εννιά (49-58 στο 36'). Η Λάρισα όμως ήταν και πάλι, μειώνοντας γρήγορα στους τρεις (56-59). Ένα «μεγάλο» τρίποντο του Μουράτου έδωσε στο Λαύριο αέρα τεσσάρων πόντων (58-62). Ένα αβίαστο λάθος του Μπράουν στα 20'' ήταν η «ταφόπλακα» στις τελευταίες ελπίδες των γηπεδούχων.

 

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Σε ένα παιχνίδι που είχε λίγες σταθερές, ο Ντέβιν Ντέιβις ήταν συνεπής σε όλη τη διάρκεια του. Εκείνος όμως που είχε καθοριστική παρουσία με ενέργειες και στις δύο πλευρές του παρκέ, ήταν ο Άλφα Ντιαλό που είχε «γεμάτη» στατιστική.

 

 

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: Με τους Αμερικανούς της σε κακό βράδυ, η Λάρισα το πάλεψε ως το τέλος. Ουέμπ, Σμιθ, Ρας, Μπράουν και ο Γκόρντον παρά την άνοδο του στο τέλος, ήταν όλοι μακριά από τον καλό εαυτό τους, εκτέλεσαν με χαμηλά ποσοστά (είχαν συνολικά 14/41 σουτ) και τελικά δεν βοήθησαν την ομάδα τους σε ένα παιχνίδι με μεγάλο, έτσι κι αλλιώς, δείκτη δυσκολίας.

 


ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Οι δύο ομάδες συναγωνίστηκαν σε αστοχία, όμως το Λαύριο ήταν ελαφρώς πιο αποτελεσματικό εντός παιδιάς και κάνοντας έξι λιγότερα λάθη έγειρε υπέρ του την πλάστιγγα.

 

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ