16.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το «ταξίδι» του Προμηθέα ξεκινάει για πρώτη φορά από την Πάτρα

Στην τρίτη συμμετοχή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ο Προμηθέας Πατρών θα πάρει μέρος φέτος και πάλι στο Eurocup. Θα κάνει πρεμιέρα για πρώτη φορά εντός έδρας, στο κεκλεισμένων των θυρών «Δημήτρης Τόφαλος», εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι παίκτες του Μάκη Γιατρά θα αρχίσουν από την αχαϊκή πρωτεύουσα το φετινό «ταξίδι» τους στη διοργάνωση, υποδεχόμενοι την Γκραν Κανάρια του Πορφίριο Φίσακ (30/09, 19.30). Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού Τζέικομπ Ουάιλι και ο Ιταλός γκαρντ Αμεντέο Ντελά Βάλε ξεχωρίζουν στο ρόστερ του ισπανικού συγκροτήματος, το οποίο τερμάτισε πέρυσι στην 11η θέση στην Ισπανία, έχοντας στην άκρη του πάγκου του το Φώτη Κατσικάρη και ως παίκτη το Γιάννη Μπουρούση.

Στο φετινό ισπανικό πρωτάθλημα, που έχει ήδη ξεκινήσει, έχει να επιδείξει μία νίκη επί της Μπιλμπάο και δύο εκτός έδρας ήττες, από τη Σαν Πάμπλο Μπούργος και τη Σαραγόσα. Οι Αχαιοί δεν έχουν ριχθεί ακόμα στη «μάχη» της Basket League, αλλά έπαιξαν στο πρώτο ελληνικό Σούπερ Καπ στο «Ανδρέας Παπανδρέου» κι έφθασαν σε ιστορική επιτυχία, κατακτώντας τον πρώτο τίτλο στην ιστορία τους, επικρατώντας στα ημιτελικά της ΑΕΚ και στον τελικό του Περιστερίου.

Η Γκραν Κανάρια, που εδρεύει στη Λας Πάλμας των Καναρίων Νήσων, ιδρύθηκε το 1963 κι έχει κατακτήσει έναν τίτλο στην ιστορία της, αυτόν του ισπανικού Σούπερ Καπ το 2016. Την αγωνιστική σεζόν 2018-19 συμμετείχε για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα, ενώ το 2015 έφθασε μέχρι τους τελικούς του Eurocup, αλλά έχασε από τη Χίμκι.

Ο Προμηθέας Πατρών πάτησε για πρώτη φορά τα ευρωπαϊκά παρκέ τη σεζόν 2018-2019, φθάνοντας μέχρι τους «16» του Basketball Champions League. Στην πρεμιέρα του κέρδισε στο Βέλγιο την Οστάνδη. Πέρυσι, στην «παρθενική» συμμετοχή του στο Eurocup, έφθασε μέχρι τους «8», έχοντας μάλιστα το πλεονέκτημα έδρας, αλλά οι αγώνες διακόπηκαν εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Στο πρώτο παιχνίδι του έπαιξε και πάλι εκτός έδρας, στο Ισραήλ, επικρατώντας με άνεση της Μακάμπι Ρισόν. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε έκταση εκτός έδρας νίκη στην ιστορία του.

Φέτος, για πρώτη φορά, οι παίκτες του Μάκη Γιατρά θα δώσουν στο «Δημήτρης Τόφαλος» το εναρκτήριο ματς τους, αλλά οι καιροί δεν τους επιτρέπουν να έχουν στο πλευρό τους το μεγάλο «όπλο» τους, τον κόσμο τους, που τους στήριζε τα προηγούμενα χρόνια δυναμικά. Κόντρα στην Γκραν Κανάρια θα έχουν την ευκαιρία να «μετρήσουν» τις δυνάμεις τους κόντρα στον ίσως πιο δυνατό αντίπαλό τους στο Δ’ Όμιλο, στον οποίο θα αντιμετωπίσουν ακόμα την Τρέντο (Ιταλία), την Τσεντεβίτα Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία), την Μπουρσασπόρ (Τουρκία) και τη Ναντέρ (Γαλλία).

Δέκα αγωνιστικές περιλαμβάνει η κανονική περίοδος, που θα ολοκληρωθεί στις 16 Δεκεμβρίου. Την πρόκριση στη φάση των «16» θα εξασφαλίσουν οι τέσσερις πρώτοι κάθε ομίλου. Το Top 16 θα διαρκέσει από τις 30 Δεκεμβρίου έως τις 3 Φεβρουαρίου και στα προημιτελικά που είναι προγραμματισμένα για το Μάρτιο (02-10/03) θα περάσουν οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου. Τα ζευγάρια των «8» θα διεκδικήσουν την πρόκριση στα ημιτελικά (16-24/03) στις δύο νίκες. Στις δύο νίκες θα κριθεί και η πρόκριση στους τελικούς (06-14/04), όπως και ο νέος πρωταθλητής.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Α’ Όμιλος - Τετάρτη 30/09
19.00 Μπαχτσεσεχίρ (Τουρκία)-Μπουργκ (Γαλλία)
21.45 Μπανταλόνα (Ισπανία)-Παρτιζάν (Σερβία) Novasports 5HD
21.45 Βενέτσια (Ιταλία)-Ούκινς Καζάν (Ρωσία)

Β’ Όμιλος

Τρίτη 29/09
Μπούντουσνοστ (Μαυροβούνιο)-Μπρέσια (Ιταλία) 93-81
Μάλαγα (Ισπανία)-Μπουλόν Μετροπολιτάν (Γαλλία) 96-88

Τετάρτη 30/09
20.30 Ουλμ (Γερμανία)-Μόρναρ Μπαρ (Μαυροβούνιο)

Γ’ Όμιλος - Τετάρτη 30/09
19.00 Λιετκαμπέλις (Λιθουανία)-Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία)
19.30 Λοκομοτίβ Κουμπάν (Ρωσία)-Αντβέρπ (Βέλγιο)
21.00 Ανδόρα (Ισπανία)-Μονακό (Γαλλία) Novasports 4HD

Δ’ Όμιλος

Τρίτη 29/09
Μπουρσασπόρ (Τουρκία)-Τρέντο (Ιταλία) 93-81

Τετάρτη 30/09
19.30 Προμηθέας Πατρών-Γκραν Κανάρια (Ισπανία) Novasports 1HD
21.00 Ναντέρ (Γαλλία)-Τσεντεβίτα Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία)

https://www.youtube.com/watch?v=w3545OpW9IM



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ