17.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το Ρέθυμνο είναι ακόμα εδώ (pics)

Το Ρέθυμνο κατάφερε να φύγει με το "διπλό" από την Κύμη επικρατώντας με 84-77. Η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου (4-18) σημείωσε τη δεύτερη νίκη της επί της Κύμης (5-17), κάτι που θα μπορούσε να λειτουργήσει θετικά για τους Κρητικούς σε περίπτωση ισοβαθμίας. Πλέον με το "διπλό" στην Χαλκίδα, το Ρέθυμνο βλέπει το όνειρο της παραμονής να γίνεται πιο εφικτό.

To Ρέθυμνο είχε το πάνω χέρι στο πρώτο δεκάλεπτο με την ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου να διαμορφώνει από νωρίς διαφορά απέναντι στην Κύμη. Με ένα αρχικό σερί 7-0, ο Τράβις Ντάνιελς έγραψε το 3-10 για τους Ρεθυμνιώτες  οι οποία εκτόξευσαν τη διαφορά τους λίγο αργότερα στο +13 (9-22, 8'), με λύσεις κυρίως από τη γραμμή των 6μ75.  Η Κύμη ωστόσο αντέδρασε και μείωσε σημαντικά με τον Σκοτ Σαγκς να διαμορφώνει το τελικό 20-22 του δεκαλέπτου.

Οι Κρητικοί συνέχισαν να είναι κυρίαρχοι και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με την Κύμη βέβαια να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής και να πιέζει σημαντικά. Η διαφορά άρχισε να ξεφεύγει στο δεύτερο μισό της περιόδου με τον Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ να διαμορφώνει το +12 (25-37, 18') με εύστοχο σουτ τριών πόντων. Η ομάδα του Ισίδωρου Κουτσού βρήκε και πάλι τρόπο να απαντήσει και με ένα σερί 8-0 έφερε και πάλι το παιχνίδι στον πόντο. Το τελικό 38-39 του ημιχρόνου διαμόρφωσε ο Σαγκς με εύστοχο σουτ δύο πόντων.

Η τρίτη περίοδος βρήκε την Κύμη να κάνει την ανατροπή και να προηγείται επί του Ρεθύμνου, με τον ΤζεΚουάν να δίνει το αρχικό προβάδισμα με ένα εύστοχο σουτ τριών πόντων (41-39, 21'). Η διαφορά για τους γηπεδούχους έφτασε μέχρι και στο +6 (58-52, 29') ενώ ο Μπέιντερ διαμόρφωσε το τελικό 58-54 του δεκαλέπτου. To τέταρτο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε ντέρμπι με τις δύο ομάδες να βρίσκονται ισόπαλες σε πολλά σημεία της περιόδου. Ο Ουάσινγκτον έγραψε το 72-72, ενώ ένα "ξέσπασμα" του Ρεθύμνου του έδωσε εκ νέου προβάδισμα στο 72-79. Το προβάδισμα του Ρεθύμνου έμεινε αλώβητο μέχρι το τέλος του παιχνιδιού με τον Χίκι να διαμορφώνει το τελικό 77-84.

Δεκάλεπτα: 20-22, 38-39, 58-54, 77-84

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: 

Δε θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Στιβ Μπαρτ. Ο Αμερικανός ήταν εκπληκτικός, σημείωσε 29 πόντους ενώ είχε και 3 ασίστ και ήταν καθοριστικός στο "διπλό" των Κρητικών στο κλειστό "Τάσος Καμπούρης".

ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ:

Οι δύο ομάδες βρίσκονταν πολύ κοντά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Οι παίκτες του Βαγγέλη Ζιάγκου εκμεταλλεύτηκαν και με το παραπάνω τα λάθη της Κύμης, σημειώνοντας συνολικά 20 πόντους από λάθη της αντίπαλης ομάδας, γεγονός που βοήθησε σημαντικά στη νίκη των Κρητικών.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ