16.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ο Άντονι Λι έχει… προηγούμενα με τον ΠΑΟΚ (pic, vid)

Σχεδόν δύο χρόνια από το δεύτερο πέρασμα του από την Ελλάδα, ο Άντονι Λι θα βρίσκεται και πάλι για το υπόλοιπο της σεζόν στη χώρα μας, μετά την επισημοποίηση της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ. Ένας Αμερικανός που έρχεται με την προοπτική να δώσει στον Δικέφαλο περισσότερα από αυτά που έδινε ο προκάτοχος του Ντέρεκ Ογκμπέιντε, χωρίς κανείς να περιμένει να αλλάξει και τις ισορροπίες του.

 


Ο 31χρονος σέντερ άλλωστε, κρίνοντας από το πέρασμα του από το Ρέθυμνο και τον Πανιώνιο, δεν είναι τέτοιος παίκτης. Θα δώσει λίγο σκορ, περισσότερα ριμπάουντ και γενικά μερικά καλά λεπτά πίσω από τον Μάρβιν Τζόουνς που κόντευε να… σκάσει. Ενδεικτικά να θυμίσουμε ότι στα 32 παιχνίδια που έκανε στην Basket League με το Ρέθυμνο και τον Πανιώνιο είχε μόνο έξι φορές διψήφιο αριθμό πόντων. Ένα από τα δύο καλύτερα παιχνίδια του, το έκανε κόντρα στη νέα του ομάδα με την οποία, κατά έναν περίεργο τρόπο, τον συνδέουν πολλά περισσότερα από αυτά που μπορεί να φανταστεί κανείς…

 


*Στις 18 Νοεμβρίου 2017 πάτησε για πρώτη φορά στα ελληνικά παρκέ και έκανε ντεμπούτο κόντρα στον ΠΑΟΚ. Είχε παίξει στο Ρέθυμνο σε ματς που έγινε στην Κρήτη με τη νέα του ομάδα να επικρατεί με 79-73. Ο Λι είχε σε εκείνο το ματς δύο πόντους και μία τάπα σε μία εμφάνιση… γνωριμίας αφού ο Νίκος Βετούλας, που ήταν προπονητής στο Ρέθυμνο, τον χρησιμοποίησε για 4:25.

 


*Στον ΠΑΟΚ βρίσκει τρεις πρώην συμπαίκτες του. Συνυπήρξε με τον Ανδρέα Χριστοδούλου στο Ρέθυμνο, με τον Γιώργο Καμπερίδη και τον Νίκο Καμαριανό στον Πανιώνιο.

 


*Απέναντι στον Δικέφαλο έκανε την καλύτερη εμφάνιση του στο διάστημα που έπαιξε στον Πανιώνιο. Ήταν στις 30 Νοεμβρίου 2019 όταν ο Πανιώνιος επιβλήθηκε του ΠΑΟΚ, με τον Λι να σημειώνει 20 πόντους με 9/10 δίποντα, επτά ριμπάουντ και 26 ranking.

 


Ο Λι έρχεται για τρίτη φορά στη χώρα μας αλλά δεν έβγαλε ολόκληρη σεζόν στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Τον Νοέμβριο του 2017 τον επέλεξε ο Νίκος Βετούλας ως αντικαταστάτη του Κάρλος Μέντλοκ στο Ρέθυμνο.

 


Το καλοκαίρι του 2019 τον επέλεξε ο Γιάννης Λίβανος για τον Πανιώνιο με τον Λι να προέρχεται από την παρουσία του στη λιθουανικύ Βιτάουτας Πριένου. Οι «κυανέρυθροι» σύντομα όμως έμειναν από… καύσιμο και ο Λι έφυγε τον Ιανουάριο του 2020 εκτοξεύοντας κατηγορίες και κάνοντας λόγο για «ένα είδος σύγχρονης σκλαβιάς».

 


Εμφάνιση-highlight

 


Ας μην περιμένουμε λοιπόν έναν παίκτη που θα αλλάξει τις ισορροπίες του ΠΑΟΚ. Έρχεται περισσότερο για να δώσει βάθος και να καλύψει κάποιες αδυναμίες του Δικεφάλου. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι από τους παίκτες που μπορεί κανείς να αγνοήσει.

 


Στις 5 Μαίου 2018, στο παιχνίδι Ρέθυμνο-Τρίκαλα (103-67), ο Λι έκανε εμφάνισης καριέρας. Είχε 23 πόντους, 7/10 βολές, 8/11 δίποντα, 17 ριμπάουντ (10 στην επίθεση), οχτώ κερδισμένα φάουλ και 39 ranking που του έδωσαν τον τίτλο του MVP της 24ης αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2017-18.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ