24.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το ποτέ μην λες ποτέ του Δημήτρη Γκίμα και το έγγραφο ανόδου από τον Ηλία Λαζό (pic)

Ο Φίλιππος αποτελεί την ομάδα που θα συμπληρώσει την φετινή Α2 Ανδρών, με την Βέροια να αποκτάει και πάλι εκπρόσωπο σε υψηλή κατηγορία.

Ο Δημήτρης Γκίμας, ο άνθρωπος που από την πλευρά του πάγκου υπηρετεί πιστά τον σύλλογο, θέλησε να μοιραστεί μια ιστορία, στην οποία με βιωματικό τρόπο εξηγούσε πως και ο ίδιος έπεσε έξω στις προβλέψεις του, η οποίες θεωρούσαν αδύνατο να βρεθεί ξανά ο Φίλιππος στην Α2.

Αναλυτικά έγραψε στην προσωπική του σελίδα : «ΠΟΤΕ ΜΗ ΛΕΣ ΠΟΤΕ(μια διδακτική ιστορία χωρίς τον 007)

Τον Απρίλιο του 2013 επιστρέφαμε πρωταθλητές από το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς στο Μαρούσι. Το κλίμα ήταν πανηγυρικό και η πρόκληση της α2 για μας τους αμαθους επαρχιώτες φάνταζε εύκολη. Οι παίκτες μας στο πίσω μέρος του λεωφορείου γιόρταζαν την άνοδο.
Στο μπροστά μέρος του λεωφορείου ήμασταν ο σημερινός πρόεδρος Ηλίας Λαζος ο Αντώνης Κοζας ,ο ΑΑρης Μπεης ,ο Χρήστος Μπλατσιωτης κι εγώ.
Θυμάμαι ότι ήμουν χαρούμενος και δεν άφηνα τους προαναφερθέντες να κοιμηθούν βάζοντας συνέχεια τραγούδια που σίγουρα ,ειδικά στον Ηλία ,δεν τους άρεσαν.Εβαλα το once in a lifetime των talking heads και το again του nat king cole. Τραγουδια που μιλάνε για τη μοναδικότητα της στιγμής.
Τότε ήταν που σκέφτηκα να κάνω μια μεγαλεπήβολη δήλωση. Τους είπα λοιπόν: Ας χαρούμε την αποψινή βραδιά γιατί ο Φίλιππος δεν πρόκειται ποτέ να ξανανεβει στην α2. Θα παίξουμε όσα χρόνια μπορούμε α2 κι όταν πέσουμε δεν θα ξανάνεβουμε ποτέ. Δεν θα ξαναγίνει ποτέ αυτό. Θες από ευγένεια ,θες από κούραση ,η επειδή θα σκέφτηκαν ότι πάντα ήμουν και είμαι γραφικά ρομαντικός συγκατανευσαν.
Τα χρόνια πέρασαν παίξαμε τρεις σαιζόν στην α2 ,μετά στη β. Πέσαμε στη γ. Η δήλωση μου αιωρούνταν απειλητική.. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ. Πέρυσι ξανά στη β. Ξεκινώντας το πρωτάθλημα ήμασταν θεωρητικά υποψήφιοι για υποβιβασμό. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ. ΑΚΛΟΝΗΤΟ.
Κι όμως μετά από μια ονειρική χρόνια τερματίσαμε τέταρτοι. Το κυνηγήσαμε μέχρι το τέλος κι ας μας έλεγαν ότι δεν οδηγεί πουθενά. Η ήττα στο μπαράζ δεν μας πτόησε.
Αυτή τη φορά και με τόσες ανακατατάξεις το ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ κλονίστηκε. Άρχισε να πηγαινοέρχεται.
Ώσπου σήμερα ΤΟ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ έχασε τη θέση του κι εγώ πέρασα στο ΠΑΝΘΕΟΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΦΑΦΛΑΤΑΔΩΝ ΚΙ ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΩΝ ως επίτιμο μέλος.
Δεν ξέρω και φυσικά δεν θα πω που θα μας βγάλει αυτή η χρόνια. Ξέρω όμως οτι η σημερινή μέρα είναι μέρα χαράς και δικαίωσης για τον Ηλία Λαζο και το Γιάννη Στεργιου που ήταν δίπλα στην ομάδα μας όταν χάναμε τις κατηγορίες τη μια πίσω από την άλλη. Όταν χλευαζομασταν και απαξιωνομασταν αυτοί ήταν εκεί. Μαζί με τον Άρη ,τον Αντώνη τον Φράνκυ και λίγους ακόμη αγαπημένους φίλους. Κι είναι μέρα χαράς για τον Γιώργο Τραπεζανλιδη που είναι πάλι δίπλα στην οικογένεια μας σα να μην πέρασε μια μέρα.
Κι είναι μια στιγμή που πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους τους αθλητές της περσινής όμαδας ,αυτούς που έφυγαν και όσους συνεχίζουν γι αυτή την μεγάλη επιτυχία.
Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ Α2».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ομάδας της Ημαθίας, Ηλίας Λαζός, παρουσίασε το έγγραφο αποδοχής της ανόδους από τον Φίλιππο, μιλώντας για μια ιστορική ημέρα :

«Σήμερα είναι μια πολύ ιστορική στιγμή για την ομάδα, την πόλη και όλους όσους εμπλέκονται στην προσπάθεια αυτή τα τελευταία χρόνια. Ο μπασκετικός ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ είναι και ΠΑΛΙ στην Α2 Εθνική Κατηγορία. Συγχαρητήρια στους αδερφούς μου προπονητές (Δημήτρη και Χρήστο) και όλους ανεξαιρέτως του αθλητές του περσινού ρόστερ για το μεγάλο αυτό επίτευγμα. Χίλια ευχαριστώ στο Θανάση και στο alter ego μου και πιστό συνοδοιπόρο Γιάννη, για τον οποίον αυτή η άνοδος αποτελεί προσωπική δικαίωση. Αμέτρητα μπράβο στους ανθρώπους που είναι αγόγγυστα δίπλα μας (Αντώνη, Άρη, Στέργιο, Ανδρέα, Φραγκίσκο) και βιώνουν την ψυχοφθόρα καθημερινότητα μιας ομάδας. Καλωσορίζω με χαρά έναν κολλητό από τα παλιά (Γιώργο), χωρίς τον οποίο μπορεί και να μην είμασταν εδώ σήμερα. Ακόμα περισσότερα ευχαριστώ αξίζουν στους χορηγούς, στους κατόχους διαρκείας και στους φίλους της ομάδας γενικότερα για τη στήριξη και υποστήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια. Μια καινούργια σελίδα ανοίγει από σήμερα πλέον για την ομάδα, τον αθλητισμό και την πόλη μας γενικότερα. Καλώ όλον τον κόσμο να αγοράσει έστω 1 διαρκείας για να στηρίξει το εγχείρημα. Για όλους εμάς αποτελεί μια ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ βοήθεια. Ας βοηθήσουμε ΟΛΟΙ, ούτως ώστε η νέα αυτή σελίδα να είναι καλογραμμένη και όχι ανορθόγραφη».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ