16.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Το Περιστέρι… πετάει, ο ΠΑΟΚ «βουλιάζει»

Κυριαρχώντας στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, το Περιστέρι νίκησε τον ΠΑΟΚ με 80-75, στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της έβδομης αγωνιστικής της Basket League.

Η ομάδα του Ηλία Ζούρου βελτίωσε το ρεκόρ της σε 6-1 κι απολαμβάνει τη μοναξιά της δεύτερης θέσης, ενώ ο «δικέφαλος του Βορρά» παραπαίει και με ρεκόρ 2-5, συγκατοικεί στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με Λάρισα, Πανιώνιο και Ρέθυμνο.

Από το πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι έδειξαν τις προθέσεις τους και ξέφυγαν με διαφορά επτά πόντων στο 10' (18-11). Παρόμοια εικόνα και στη δεύτερη περίοδο και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 42-31 υπέρ των γηπεδούχων.

Στο τρίτο κομμάτι του αγώνα, οι παίκτες του Κώστα Χαραλαμπίδη θέλησαν να μπουν ξανά στο κόλπο και μετέτρεψαν το 56-41 του 26ου λεπτού σε 57-49 στο 30'. Η τελευταία περίοδος όμως ανήκε εξ ολοκλήρου στο Περιστέρι το οποίο έδειξε ότι διαθέτει σαφώς καλύτερο υλικό -έτρεξε σερί 17-0- κι έφτασε άνετα στην τελική επικράτηση με 80-75, παρά το γεγονός ότι οι Θεσσαλονικείς δεν τα παράτησαν και μάζεψαν στο τέλος τη διαφορά.

ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ: Ο Ηλίας Ζούρος μοίρασε το χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του, καθώς υπάρχουν υποχρεώσεις και μεσοβδόμαδα για το Basketball Champions League και θέλει να τους διατηρήσει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Οι έντεκα από τους δώδεκα αθλητές που χρησιμοποιήθηκαν σκόραραν, με τον Γιάννη Αγραβάνη να είναι ο μοναδικός άποντος και τους Σκούτσι Σμιθ, Μόουζες Κίνγκσλεϊ να ηγούνται με 15 ο καθένας. Για τους ηττημένους ξεχώρισαν ο Άνταμ Σμιθ και ο Τζεκουάν Σμιθ, καθώς αμφότεροι σημείωσαν 13 πόντους.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Παρά τη διαφορά, τα στατιστικά ήταν αρκετά ισορροπημένα και τα πάντα κρίθηκαν στην ευστοχία των γηπεδούχων και την αστοχία των φιλοξενούμενων. Το Περιστέρι εκτέλεσε 9/25 τρίποντα, ενώ ο ΠΑΟΚ μόλις 6/23 κι αυτό έκρινε εν πολλοίς την αναμέτρηση. 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ