21.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Το Περιστέρι έκανε το πρώτο του καθήκον (vids)

Το Περιστέρι είχε σκαμπανεβάσματα, έδωσε δικαιώματα, αλλά νίκησε στην έδρα του τη Ρίτας Βίλνιους με 81-74 χάρις στον ασταμάτητο Τεράν Πετεγουέι και πλέον έχει άλλα δύο βήματα για την πρόκριση του στην επόμενη φάση του BCL. Κατ' αρχάς αύριο ένα που δεν εξαρτάται από το ίδιο, αφού θέλει νίκη του Στρασβούργου, εντός έδρας επί της Ρίγα. Αν με το καλό γίνει αυτό, να πάει στις 26 Ιανουαρίου στην πρωτεύουσα της Λετονίας για να διεκδικήσει τη νίκη με διαφορά τεσσάρων πόντων για την πρόκριση. Αν κάτι από τα δύο συμβεί διαφορετικά, θα υπάρξει αποκλεισμός για την ελληνική ομάδα.

Οι Λιθουανοί μπήκε φουριόζοι στο παιχνίδι και με πρωταγωνιστή τον αγέραστο Αντριου Γκούντελοκ προηγήθηκαν με 20-10 στο 7'30''. Το Περιστέρι ανέβασε την αμυντική του πίεση, ο Μάντζαρης μπήκε στο παρκέ και οργάνωσε το παιχνίδι, η επιστροφή ήταν άμεση με τη λήξη του δεκαλέπτου να βρίσκει το Περιστέρι μπροστά με 23-22 και με τον Τεράν Πετεγουεϊ να καλύπτει το κενό του Στίβεν Γκρέι στο σκορ

Το Περιστέρι πλέον είχε βρει ρυθμό και σχήματα, πολλοί παίκτες είχαν πάρει μπρος και το 51-36 του ημιχρόνου τα έλεγε όλα, με τον Πέτεγουεϊ να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής έχοντας ήδη σκοράρει 16 πόντους. 

Το τρίτο δεκάλεπτο επιφύλαξε δυσάρεστη έκπληξη για το Περιστέρι, αφού η Ρίτας βρήκε σουτ, ανέβασε ταχύτητα, βελτίωσε την άμυνά της και είχε τον Εντούρ να κάνει ζημιές, καταφέρνοντας να πλησιάσει στη λήξη της περιόδου με 59-57! Το Περιστέρι επανήλθε γρήγορα, άρχισε την τελευταία περίοδο με σερί 8-2, πήγε στο 67-59 και έχοντας βρει εκ νέου το ρυθμό του, πήγε στο 35' στο 73-60 παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα. 

Ενα επιθετικό μπλοκάρισμα για σχεδόν τέσσερα λεπτά όμως, έφερε τη Ρίτας στο 75-71 στο 39' και νέα... χτυποκάρδια. 

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ: Ο Τεράν Πετεγουέι έχει δώσει διαπιστευτήρια επιθετικών ικανοτήτων και στην Ελλάδα, έδειχνε για αρκετό καιρό φέτος έξω από τα νερά του, όμως σήμερα έκανε το ξέσπασμα που όλοι περίμεναν, καθοδήγησε επιθετικά την ομάδα του και ήταν η σίγουρη λύση στο δρόμο προς τη νίκη.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Το Περιστέρι είχε μυαλό και τα μόλις 9 λάθη του το επιβεβαιώνουν, η Ρίτας είχε... τρικυμία και τα 19 δικά της επίσης το επιβεβαιώνουν και η συγκεκριμένη επίδοση εξηγεί πολλά για την εξέλιξη του αγώνα.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ