19.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Το… πάρτι της Αμβέρσας (pics)

Το όνειρό τους ζουν στην Αμβέρσα, που ξεκίνησαν τη φετινή πορεία τους στο Basketball Champions League από τα προκριματικά κι όχι απλώς εξασφάλισαν την παρουσία τους στο Φάιναλ Φορ, αλλά θα το διοργανώσουν κιόλας.

Στο «Sportpaleis» θα λάβει χώρα, στις 3-5 Μαΐου, το φετινό Φάιναλ Φορ της διοργάνωσης. Οι Βέλγοι αποτελούν τη «Σταχτοπούτα» του BCL φέτος, καθώς ξεκίνησαν από τα προκριματικά, με το διευθύνοντα σύμβουλο Πατρίκ Κομνηνό να τονίζει σχετικά: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που η Αμβέρσα θα φιλοξενήσει το τρίτο Φάιναλ Φορ του Basketball Champions League. Έχουμε δει τον έντονο ενθουσιασμό του συλλόγου και την παθιασμένη υποστήριξη της τοπικής κοινότητας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε την ευκαιρία να διεξάγουμε το Φάιναλ Φορ σε ένα τέτοιο εντυπωσιακό περιβάλλον, στο "σπίτι" της "Σταχτοπούτας" αυτής της σεζόν. Η Αντβέρπ, που ξεκίνησε από τα προκριματικά, μπορεί τώρα να φιλοξενήσει ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του μπάσκετ σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά κλειστά της Ευρώπης, σε μια πόλη με μακρά παράδοση στο άθλημα. Στο Φάιναλ Φορ, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαΐου, θα δούμε τέσσερις ομάδες από τέσσερις διαφορετικές χώρες. Αυτό μπορεί να εγγυηθεί ένα μοναδικό Σαββατοκύριακο για τους φιλάθλους σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Οι «γίγαντες» απέκλεισαν κατά σειρά την Καντού και την ΑΕΚ Λάρνακας, στα προκριματικά, και στους ομίλους πλασαρίστηκαν τέταρτοι στον όμιλο της ΑΕΚ, με απολογισμό εφτά νίκες και ισάριθμες ήττες. Στους «16» ξεπέρασαν το εμπόδιο της Μούρθια και στους «8» νίκησαν τη Νίζνι Νόβγκοροντ. «Αποτελεί τιμή για την ομάδα μας και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα φιλοξενήσουμε το Φάιναλ Φορ του Basketball Champions League. Διανύουμε μια απίθανη σεζόν. Κερδίσαμε το Κύπελλο Βελγίου και μπορούμε, τώρα, να ανταγωνιστούμε τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη. Μαζί με τον όμιλο "Sportpaleis" και την πόλη της Αμβέρσας σκοπεύουμε να διοργανώσουμε ένα μοναδικό τουρνουά για τους παίκτες, τους φιλάθλους και για να προωθήσουμε το μπάσκετ στη χώρα», ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος των «γιγάντων», Ρότζερ Ρόελς.

«Η πόλη της Αμβέρσας είναι ευτυχής για την επιλογή. Είχαμε ήδη, φέτος, υπέροχες μπασκετικές βραδιές στο Basketball Champions League και είμαστε πολύ χαρούμενοι που και το Φάιναλ Φορ θα γίνει στην Αμβέρσα. Είναι τιμή για εμάς και θα κάνουμε τα πάντα για να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο πάρτι για όλους τους φιλάθλους», επεσήμανε ο αντιδήμαρχος της πόλης, Λούντο Βαν Κάμπενχαουτ.

Παράλληλα, το Basketball Champions League έδωσε στη δημοσιότητα το λογότυπο του 3ου Φάιναλ Φορ:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ