19.2 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Εδώ θα γίνει το Φάιναλ Φορ του Champions League (pics)

Στην Αμβέρσα και το «Sportpaleis» θα γίνει το φετινό Φάιναλ Φορ του Basketball Champions League, το τριήμερο 3-5 Μαΐου, με τη συμμετοχή της βελγικής Αντβέρπ, της γερμανικής Μπάμπεργκ, της ισπανικής Τενερίφης και της ιταλικής Βίρτους Μπολόνια.

Η διοργάνωση θα λάβει χώρα για πρώτη φορά επί βελγικού εδάφους, όχι όμως στη φυσική έδρα των «γιγάντων», τη «Lotto Arena», αλλά στο τρίτο μεγαλύτερο κλειστό της Ευρώπης, μετά το «Baku Crystal Hall» στο Αζερμπαϊτζάν και την «Arena Zagreb» στην Κροατία. Το «Sportpaleis» άνοιξε τις πύλες του το 1933, ένα χρόνο μετά τη θεμελίωσή του, και έχει χωρητικότητα 18.400 φιλάθλους για αγώνες μπάσκετ, ενώ μπορεί να φθάσει μέχρι και τους 23.359 θεατές για άλλες εκδηλώσεις.

Φιλοξενεί κυρίως αγώνες τένις, ποδηλασίας και φυσικά συναυλίες. Πρόκειται, άλλωστε, για αρένα πολλαπλών χρήσεων, στην οποία γίνονται επίσης φεστιβάλ και εκθέσεις.

Σύμφωνα με το «Billboard Magazine», ήταν η πλέον δημοφιλής εγκατάσταση στον κόσμο μετά το «Madison Square Garden» της Νέας Υόρκης την περίοδο Νοέμβριος 2007-Νοέμβριος 2008, καθώς το επισκέφθηκαν περισσότεροι από 1,2 εκατ. επισκέπτες.

 

Η ανακαίνισή του διήρκησε 21 μήνες, την τριετία 2010-2013, με την επένδυση να ξεπερνάει τα 13 εκατ. ευρώ, ενώ τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την ανάπλαση και των γύρω χώρων ξεπέρασαν τα 25 εκατ. ευρώ. Μεταξύ αυτών, και η κατασκευή της «Lotto Arena», που δόθηκε προς χρήση το 2007 και βρίσκεται ελάχιστα μέτρα μακριά.

Το ρεκόρ χωρητικότητας, σε αγώνα μπάσκετ, ανέρχεται στους 17.250 φιλάθλους, που αποτελούν παράλληλα και ρεκόρ προσέλευσης θεατών στο Βέλγιο. Η φυσική έδρα της Αντβέρπ, που όπως προείπαμε βρίσκεται πλησίον του εν λόγω κλειστού, χωράει κάτι περισσότερους από 8.000 θεατές, οπότε προτιμήθηκε το Φάιναλ Φορ του BCL να φιλοξενηθεί στο σαφώς πιο επιβλητικό «Sportpaleis».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ