19.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το… ξεπουπούλιασε (vid)

Η ΑΕΚ βρήκε αντίσταση μόνο για ένα δεκάλεπτο από το Περιστέρι και στο υπόλοιπο ματς επιδόθηκε σε ένα μοναδικό σόλο, «συντρίβοντάς» το με 91-59 και αντιδρώντας δυναμικά μετά την ήττα στη Λάρισα, έχοντας και την ευκαιρία να εντάξει παίκτες στην «εξίσωση», όπως ο νέος Ντάριλ Μέικον ή οι άρτι επιστρέψαντες από τραυματισμό Γιάνκοβιτς, Κατσίβελης και Ζήσης.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν ακουμπώντας την μπάλα στη ρακέτα, με τον Μορέιρα και τον Τζόουνς σε κάθε πλευρά να είναι οι εκφραστές τους. Η γραμμή της φιλανθρωπίας ήταν η απάντηση του Περιστερίου, όποτε η ΑΕΚ επιχείρησε να ξεφύγει, με ένα καλάθι του Ζήση μονάχα να τους χωρίζει στο τέλος της πρώτης περιόδου (19-17).

Με το που άρχισε το δεύτερο δεκάλεπτο, όμως, οι παίκτες του Παπαθεοδώρου μπήκαν... σαν ταύροι στο παρκέ και οι Μέικον-Χρυσικόπουλος ανέπτυξαν έναν εξαιρετικό δίαυλο επικοινωνίας, με αποτέλεσμα στα μέσα της περιόδου η Ένωση να πάρει διψήφιο προβάδισμα (33-23). Μορέιρα και Ματσιούλις επανήλθαν όχι μόνο για να διασφαλίσουν αυτό το προβάδισμα, αλλά για να πάει η ομάδα τους στην ανάπαυλα σε απόσταση 16 πόντων (44-28).

Ο Μέικον συνέχισε να εντυπωσιάζει, βρίσκοντας την κατάλληλη ευκαιρία να ξεχωρίσει. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τον Χρυσικόπουλο, που είχε και πάλι τη δυνατότητα να δείξει στον προπονητή του πόσο λάθος είχε κάνει, που προηγουμένως δεν τον υπολόγιζε, με συνέπεια να συνεχίσει να «χτίζει» η ΑΕΚ τη διαφορά της (67-42).

Τίποτα δε θα μπορούσε να αλλάξει πια στο τελευταίο δεκάλεπτο, το οποίο ήταν διαδικαστικό. Η ΑΕΚ μπόρεσε να φτάσει και το +30 με καλάθι του Κίνγκσλεϊ (77-47 στο 33'), δείχνοντας όλα τα προβλήματα του Περιστερίου και προχωρώντας σε έναν υγιεινό περίπατο, με την «μπίλια» να κάθεται στο +32 (91-59).

Δεκάλεπτα: 19-17, 44-28, 67-42, 91-59

Ο ΝΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟΣ: Ο Ντάριλ Μέικον εντυπωσίασε στο ντεμπούτο του, σημειώνοντας εξαιρετική παρουσία στο παρκέ. Με τη διάθεση που έδειξε έβαλε πολλούς μπελάδες στην ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, μετρώντας 18 πόντους με 7/14 σουτ, τρία ριμπάουντ και τρεις ασίστ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Όταν έχεις επτά κατοχές παραπάνω (δύο παραπάνω επιθετικά ριμπάουντ και πέντε λιγότερα λάθη για την ΑΕΚ) και συνδυάζονται με συντριπτική διαφορά στα σουτ εντός παιδιάς, με ευστοχία στο 53% για την Ένωση και 33% μόνο για το Περιστέρι, το τελικό +32 για τους παίκτες του Παπαθεοδώρου ήταν φυσιολογικό.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ