16.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Το ντεμπούτο Καββαδά και ο σουτέρ

Ο Βασίλης Καββαδάς έχει αρχίσει να προπονείται με την ΑΕΚ από τη Δευτέρα και δείχνει ότι είναι σε αρκετά καλή κατάσταση, παρά το ότι βρίσκεται σε αγωνιστική απραξία εδώ και περίπου έξι μήνες, ενώ στο διάστημα αυτό αντιμετώπισε ένα πρόβλημα τραυματισμού στον αστράγαλο. Ασφαλώς χρειάζεται το διάστημα προσαρμογής, που και ο ίδιος ζήτησε με τις πρώτες του δηλώσεις, ωστόσο μάλλον είναι καλύτερα απ' ό,τι περίμενε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, με αποτέλεσμα το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Ένωσης να γίνει άμεσα.

Ο Μανωλόπουλος θέλει να τον έχει ετοιμοπόλεμο για τον κρίσιμο εκτός έδρας αγώνα με την Μπαϊρόιτ για το Champions League, που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, επομένως όλα δείχνουν ότι θα τον πάρει μαζί του στη 12άδα της αναμέτρησης με το Λαύριο, που θα γίνει την Κυριακή για το πρωτάθλημα της Stoiximan.gr Basket League. Και κατά πάσα πιθανότητα θα του δώσει εκεί τα πρώτα λεπτά συμμετοχής του, περισσότερο ως προετοιμασία για τον αγώνα με την Μπαϊρόιτ.

Από εκεί και πέρα ο προπονητής της ΑΕΚ συνεχίζει να ψάχνει για έναν ξένο παίκτη, που θα ενισχύσει την περιφερειακή γραμμή της ομάδας. Αυτό που θέλει είναι έναν καλό και συνεπή σουτέρ, έναν παίκτη που θα μπορεί να εκτελεί έξω από τη γραμμή του τριπόντου, ώστε να ανοίγει τις αντίπαλες άμυνες. Δεν είναι απαραίτητο να αγωνίζεται σε θέση "3", μπορεί να παίζει και σε θέση "2" ή ακόμα να είναι και combo "1-2", αυτό ωστόσο που πρέπει να έχει σίγουρα είναι καλό και συνεπές περιφερειακό σουτ.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν υπάρχουν τέτοιοι παίκτες στην αγορά αυτή την περίοδο! Ένας τέτοιος ήταν ο Ράιαν Τούλσον, αλλά, παρότι βρέθηκε πολύ κοντά στην ΑΕΚ, εν τέλει χάθηκε. Δεύτερος δεν φαίνεται να υπάρχει, τουλάχιστον ελεύθερος. Αυτό σημαίνει ότι ο Μανωλόπουλος και οι συνεργάτες του πρέπει να ασχοληθούν με παίκτες που έχουν συμβόλαια με ομάδες και η διοίκηση να τους βγάλει από αυτά, οπότε θα πρέπει πραγματικά να αξίζει ο κόπος για να δαπανηθούν έξτρα χρήματα ως αποζημίωση για τη λύση του συμβολαίου. Κι αυτό δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την αναζήτηση. 

Ένας τέτοιος παίκτης, για παράδειγμα, είναι ο Ματ Τόμας (24, 1,93), τον οποίον ο Μανωλόπουλος είχε δει το καλοκαίρι στο Λας Βέγκας να αγωνίζεται με τους Λέικερς, αλλά τότε δεν έψαχνε για τέτοιου είδους γκαρντ. Ο Τόμας είναι απόφοιτος του Αϊόβα Στέιτ και αγωνίζεται στην ισπανική ACB με την Ομπραντόιρο σουτάροντας με 54% στα τρίποντα! Είναι "δολοφόνος" από την περιφέρεια και αξιόλογη περίπτωση συνολικά, δεδομένου ότι είναι νεαρός ακόμα και θα μπορούσε να αποκτηθεί και ως μελλοντική επένδυση. Όμως η Ομπραντόιρο, που πάει πολύ καλά ως τώρα στο πρωτάθλημα, δεν τον αφήνει να φύγει, κάτι που οι άνθρωποι της ΑΕΚ διαπίστωσαν γρήγορα, όταν επιχείρησαν να κάνουν μια διερευνητική κρούση.

Ένας άλλος παίκτης που προτάθηκε είναι ο Τόντρικ Γκότσερ (27, 1.90), τον οποίον έφερε πέρυσι στην Ελλάδα ο Ντίνος Καλαμπάκος για λογαριασμό του Κοροίβου απ' ευθείας από το Τέξας Τεκ, απ' όπου είχε αποφοιτήσει, και είχε εξαιρετική παρουσία στη Stoiximan.gr Basket League σκοράροντας 12,9π. με 39% στο τρίποντο. Φέτος παίζει στη γαλλική Σολέ, όπου μετά από 10 αγώνες σκοράρει 10,2π. με 41,2% στο τρίποντο. Αυτός είναι πιο εύκολο να βγει από το συμβόλαιό του, αλλά μάλλον δεν συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά που ψάχνει ο Μανωλόπουλος. Επιπλέον και ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν από μόλις δύο μέρες σε γαλλική ιστοσελίδα δήλωσε πόσο πολύ του αρέσει η Γαλλία, πόσο καλά περνάει στην ομάδα και πόσο πολύ θα ήθελε να παίξει φέτος με τη Σολέ στα γαλλικά πλέι οφ. Δεν μοιάζει δηλαδή για παίκτη που θέλει να φύγει, όσο κι αν ο ατζέντης που τον πρότεινε διαβεβαιώνει για το αντίθετο. 

Οι δύο παραπάνω παίκτες αποτελούν μια ένδειξη του τι ακριβώς ψάχνει ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, ο οποίος προφανώς έχει υπόψη του και αρκετές άλλες περιπτώσεις. Αν πάντως βρει και αποκτήσει έναν τέτοιον παίκτη, αυτό σημαίνει ότι η θέση που θα αδειάσει στο ρόστερ για να χωρέσει ο καινούριος, δεν θα είναι εκείνη του Αμάρα Σι, όπως φαινόταν μέχρι πρότινος, αλλά του Κέλσι Μπάρλοου. Αν έρθει δηλαδή ένας ακόμα γκαρντ, δεν μπορεί να φύγει ο Γάλλος, που είναι ψηλός και παίζει και κάτω από το καλάθι, παρά μόνον ο Αμερικανός, ο οποίος έτσι κι αλλιώς δεν έχει ενθουσιάσει με την απόδοσή του ως τώρα.

Ο Σι "κινδυνεύει" μόνο αν αποκτηθεί παίκτης σαν τον Μπλέικ Σιλμπ, ο οποίος είναι κλασικό "τριάρι". Για τον Σιλμπ η ΑΕΚ ενδιαφέρθηκε, αλλά ο Μανωλόπουλος δίστασε, διότι δεν πρόκειται για καθαρόαιμο σουτέρ σαν τον Τούλσον ή τον Τόμας. Στο μεταξύ η Ρεάλ Μπέτις, όπου ανήκει ο Αμερικανός με την τσεχική υπηκοότητα, έδιωξε τον Μπονγκού Κολό, έκανε περισσότερο χώρο στο ρόστερ και πλέον δεν φεύγει ο Σιλμπ από εκεί, ακόμα κι αν η Ένωση αλλάξει άποψη και πάει να τον πάρει...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ