23.5 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

Το ντέρμπι της πίεσης και της ανασύνταξης…

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός συγκρούονται για δεύτερη φορά σε χρονικό διάστημα δέκα ημερών, σε αυτήν την περίπτωση στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής της Basket League, με έδρα ξανά το ΟΑΚΑ.

Πρόκειται για το δεύτερο ραντεβού τους σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Και το τρίτο όμως δεν θα αργήσει καθώς έχει οριστεί για τις 4/1/2019, για την 16η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας. Συνολικά οι δύο αντίπαλοι το μίνιμουμ που θα τεθούν αντιμέτωποι φέτος είναι επτά φορές και το μάξιμουμ 15!

Αν υπάρχει μία σημαντική διαφορά σε σχέση με τον αγώνα που διεξήχθη στο ίδιο γήπεδο στις 9/11, αυτή δεν είναι άλλη από την πίεση που υπάρχει σε αμφότερους τους «αιώνιους». Και τότε, ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που δεν είχε περιθώρια για ήττα, ειδικά εντός έδρας κι αφού δύο εβδομάδες νωρίτερα είχε χάσει από τη Ζαλγκίρις στην Αθήνα. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός είχε ξεκινήσει με δύο σημαντικά «διπλά» στην έδρα της Χίμκι και σε αυτή της Μπασκόνια και πήγαινε να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο.

Έντονη πίεση

Πλέον γκρίνια υπάρχει και στα δύο «στρατόπεδα». Διότι στην Ελλάδα δεν μπορεί ο φίλαθλος/οπαδός να μην γκρινιάξει. Η ήττα των «πράσινων» στην Πόλη από την Αναντολού Εφές δεν ήταν δα και απρόσμενο αποτέλεσμα, αλλά η τραγική εμφάνιση έκανε την πίεση αφόρητη για τον Τσάβι Πασκουάλ και τους παίκτες του. Από την άλλη, το τρίτο διαδοχικό αρνητικό αποτέλεσμα για το συγκρότημα του Ντέιβιντ Μπλατ έφερε μία γκρίνια και πίεση στους Πειραιώτες. Η κουβέντα για τη μη χρησιμοποίηση του Βασίλη Σπανούλη στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε και η προσπάθεια που πήρε ο Ουίλιαμς Γκος θα συνεχιζόταν μέχρι τον αγώνα της Τρίτης (20/11) με αντίπαλο την Μπάγερν στο Μόναχο, αλλά προέχει το «αιώνιο» ντέρμπι.

Λιγοστεύουν τα ερωτηματικά

Πριν από το τζάμπολ του πρώτου αγώνα της χρονιάς είχαν εκφραστεί διάφορες ερωτήσεις που περίμεναν την απάντησή τους στο παρκέ του ΟΑΚΑ. Θυμηθείτε ΕΔΩΠλέον αρκετές από αυτές έχουν απαντηθεί, αν και κάθε ντέρμπι είναι εντελώς διαφορετικό από το προηγούμενο. Όπως και να' χει πιθανότατα αυτόν τον αγώνα δεν θα τον θυμάται κανείς στο τέλος της σεζόν, αν αυτός που φύγει ηττημένος από το γήπεδο τελικά κατακτήσει τον τίτλο. Το πλεονέκτημα έδρας «σπάει» πιο συχνά από ποτέ τις τελευταίες σεζόν, ωστόσο είναι πάντοτε σημαντικό για λόγους γοήτρου.

Με μία πιο ψύχραιμη ματιά άπαντες θα αντιληφθούν ότι η «διαβολοβδομάδα» που ακολουθεί και για τις δύο ομάδες στη συνέχεια είναι σαφώς σημαντικότερη προκειμένου να μην υποστούν κι άλλες ήττες στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια σε καμία περίπτωση ότι δεν θα βάλουν τα δυνατά τους για να φύγουν χαμογελαστοί περίπου στις 20.00 το βράδυ, όμως στην πραγματικότητα το επόμενο Σαββατοκύριακο πιο χαμογελαστός θα είναι όποιος έχει κατορθώσει να προσθέσει ροζ φύλλα στη συλλογή του, από τις αναμετρήσεις με τους ξένους αντιπάλους.

Ο Τουπάν και το δίλημμα

Ένα ερωτηματικό υπάρχει αναφορικά με τους παίκτες που θα αγωνιστούν από πλευράς Ολυμπιακού. Ο Αξέλ Τουπάν τραυματίστηκε στην προπόνηση των Πειραιωτών στην αριστερή ποδοκνημική και είναι αμφίβολος. Αν δεν παίξει πιθανότατα τη θέση του στη δωδεκάδα θα πάρει ο Βασίλης Τολιόπουλος. Στον αντίποδα, οι γηπεδούχοι είναι πλήρεις και ο προπονητής τους πρέπει να αποφασίσει μόνο ποιος θα είναι ο τρίτος σέντερ της ομάδας. Παρά την κακή του απόδοση, ο Στεφάν Λάσμε μοιάζει απίθανο να «κοπεί», ενώ θέση καπαρωμένη έχει και ο Τζέιμς Γκιστ. Από εκεί και πέρα μένει να φανεί ποιος θα προτιμηθεί μεταξύ Ίαν Βουγιούκα και Γιώργου Παπαγιάννη.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ