23.7 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Το ΝΒΑ «κερδίζει» τον κορονοϊό

Η πανδημία του κορονοϊού έχει ταλαιπωρήσει αρκετά παίκτες και ομάδες, παγκοσμίως. Το ΝΒΑ, όμως, φαίνεται να έχει βρει τον τρόπο να την «κερδίσει».

Αν και στο ξεκίνημα της προετοιμασίας των ομάδων του «μαγικού κόσμου» βρέθηκαν δεκάδες κρούσματα, η κατάσταση είναι πλέον πολύ καλύτερη, εν μέσω της προετοιμασίας και των φιλικών που δίνονται πριν από την έναρξη του νέου πρωταθλήματος που έχει προγραμματιστεί για τις 22 Δεκεμβρίου. Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, με τις ΗΠΑ να πλήττονται από τη ραγδαία εξάπλωση του COVID-19, τα μέλη των τριάντα οργανισμών δείχνουν προς το παρόν ασφαλή.

Τα αποτελέσματα από τα νέα τεστ κορονοϊού, στα οποίο υποβλήθηκαν οι NBAers, είναι ενθαρρυντικά, καθώς βρέθηκε μόλις ένα θετικό κρούσματα. Έγιναν συνολικά 549 τεστ, την τελευταία εβδομάδα, με τη διοργανώτρια αρχή να ανακοινώνει πως μόνο ένας παίκτης βρέθηκε να έχει νοσήσει από τον κορονοϊό, το όνομα του οποίο φυσικά δεν έγινε γνωστό.

Θυμίζουμε πως τα υγειονομικά πρωτόκολλα στο ΝΒΑ είναι πολύ αυστηρά. Οι έλεγχοι είναι τακτικοί, ειδικά από τη στιγμή που οι προπονήσεις και οι φιλικές αναμετρήσεις δεν φιλοξενούνται πλέον σε «φούσκα», όπως συνέβη στο φινάλε της περσινής σεζόν, αλλά στις έδρες των ομάδων, κάτι που συνεπάγεται συχνές μετακινήσεις και περισσότερες επαφές για τους παίκτες, τους προπονητές και το προσωπικό.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ