16.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Δεκάδες κρούσματα κορονοϊού στο ΝΒΑ

Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και οι Ουάσινγκτον Ουίζαρντς ήταν οι πρώτες ομάδες από το ΝΒΑ που ανακοίνωσαν κρούσματα κορονοϊού στις τάξεις τους, δεν είναι όμως οι μοναδικές.

Η διοργανώτρια αρχή έκανε γνωστό πως σε σύνολο 546 παικτών που ελέγχθηκαν, καθώς έκαναν το σχετικό τεστ πριν πατήσουν παρκέ για να ξεκινήσουν τις προπονήσεις τους εν όψει της σεζόν 2020-2021, βρέθηκαν 48 που έχουν νοσήσει από τον ιό COVID-19. Ο κορονοϊός δεν κάνει… διακρίσεις και παρά τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και τις αυστηρές συστάσεις οι παίκτες βρέθηκαν θετικοί σε ποσοστό 8,8%, το οποίο πάντως είναι μικρότερο από το μέσο όρο του 10,2% θετικών τεστ που υπάρχει αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, θυμίζουμε πως πριν από τον εγκλεισμό των αποστολών στην Disney World του Ορλάντο θετικό στον κορονοϊό είχε βρεθεί μόλις το 5,3% των παικτών, ενώ από τη στιγμή που μπήκαν όλοι υγιείς στη «φούσκα» δεν βρέθηκε ούτε ένα κρούσμα το διάστημα που διήρκησαν οι αγώνες, από τις 30 Ιουλίου έως τις 11 Οκτωβρίου.

Οι νοσούντες απομονώθηκαν και παρακολουθούνται πλέον στενά από τα ιατρικά επιτελεία των ομάδων. Βάσει των κανονισμών του ΝΒΑ, όσοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό θα μπορέσουν να ξεκινήσουν ατομικό πρόγραμμα δέκα ημέρες μετά το πρώτο τεστ ή τα πρώτα συμπτώματα (για όσους παρουσίασαν), αρκεί βέβαια να έχουν αναρρώσει πλήρως. Εφόσον δεν έχουν πυρετό το τελευταίο 24ωρο, χωρίς να έχουν πάρει κάποιο φάρμακο, τότε θα είναι σε θέση να πατήσουν ξανά παρκέ. Χρειάζονται, επίσης, δύο αρνητικά τεστ PCR.

Εφόσον πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις, θα μπορέσουν να προπονηθούν αρχικά ατομικά, φορώντας μάσκα εντός της εγκατάστασης και κατά τη διάρκεια της εκγύμνασής τους, και μετά το πέρας άλλων δύο ημερών -χωρίς να παρουσιάσουν το παραμικρό σύμπτωμα κι αφού υποβληθούν εκ νέου σε έλεγχο- θα μπορέσουν να συμμετάσχουν και στο ομαδικό πρόγραμμα. Συνολικά, δηλαδή, απαιτούνται τουλάχιστον δώδεκα ημέρες για να ενσωματωθούν στην προετοιμασία της ομάδας τους, με το νέο πρωτάθλημα του ΝΒΑ να ξεκινάει στις 22 Δεκεμβρίου και τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν. Προέχει, όμως, η υγεία και η ασφάλεια όλων.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ