19.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Το μετάλλιο που όλοι θέλουν (vids)

Στο Πεκίνο πέφτει η αυλαία στο 18ο Παγκόσμιο Κύπελλο, με την Αργεντινή και την Ισπανία να διεκδικούν το χρυσό μετάλλιο. Για το χάλκινο θα αγωνιστούν Γαλλία και Αυστραλία.

Στην επιβλητική «Wukesong Sport Arena» θα διεξαχθεί ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, με τη συμμετοχή δύο ομάδων-έκπληξη, που προέρχονται από αήττητο σερί 7-0. Ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης που έφθασε σε τελικό, ο Αργεντινός Λουίς Σκόλα, και η παρέα του θα αναμετρηθούν με τη γηραιότερη ομάδα που διεκδίκησε τον τίτλο, το συγκρότημα του Σέρτζιο Σκαριόλο, με… φόντο το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία των δύο χωρών στη διοργάνωση. Οι «γκαούτσος» αναδείχθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές το 1950 μες στο «σπίτι» τους, στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ οι «φούριας ρόχας» ανέβηκαν στο πρώτο σκαλί του βάθρου στη Σαϊτάμα, εν έτει 2006, νικώντας στον τελικό την Εθνική Ελλάδας.

https://www.youtube.com/watch?v=9QXPoyYwE0w

Στο «μικρό» τελικό η «χάλκινη» στην προηγούμενη διοργάνωση επί ισπανικού εδάφους Γαλλία θα παίξει με την Αυστραλία, που παίρνει μέρος για πρώτη φορά στην τετράδα. Οι δύο αντίπαλοι αναμετρήθηκαν και στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης, με τα «καγκουρό» να επικρατούν με 100-98. Τώρα, ακολουθεί ένας αγώνας μεταλλίου, με τους «τρικολόρ» -που νίκησαν στα προημιτελικά τις ΗΠΑ, πριν λυγίσουν από την Αργεντινή στους «4»- να θέλουν να κλείσουν νικηφόρα τις υποχρεώσεις τους στα ασιατικά παρκέ και τους παίκτες του Αντρέι Λεμάνις να επιθυμούν να γράψουν ιστορία, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία τους στο βάθρο των νικητών.

Το πρόγραμμα (15/09):

«Μικρός» τελικός
11.00 Γαλλία-Αυστραλία ΕΡΤ SPORTS

Τελικός
15.00 Αργεντινή-Ισπανία ΕΡΤ SPORTS

https://www.youtube.com/watch?v=wU3tYZ3kZM4



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ