19.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Το Μαρόκο μεταμορφώνεται αργά και σταθερά (pics)

Την αίγλη του παρελθόντος προσπαθεί να ανακτήσει το Μαρόκο, που αργά και σταθερά κάνει βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1968 στο Μεξικό κι έχει στη συλλογή του πέντε μετάλλια στο Αφρομπάσκετ, ένα χρυσό το 1965 στην Τυνησία, δύο ασημένια το 1964 και το 1968 στην Καζαμπλάνκα και δύο χάλκινα το 1962 στην Αίγυπτο και το 1980 στο Ραμπάτ. Πέρυσι, στη διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στη Σενεγάλη και την Τυνησία πλασαρίστηκε τέταρτο, φέρνοντας ξανά το όνομά του στο προσκήνιο του αφρικανικού μπάσκετ.

Δεν έχει αγωνιστεί ποτέ, στην ιστορία του, σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Πιθανότατα, δύσκολα θα καταφέρει να εξασφαλίσει την πρόκριση στην Κίνα, αλλά ελπίζει να το πετύχει στο μέλλον. «Δουλεύουμε πολύ σκληρά, ως εθνική ομάδα. Έχουμε κάνει πολλές θυσίες για να βρεθούμε στη θέση που είμαστε τώρα, αλλά μας αξίζει. Μπορούμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα. Έχουμε πολλούς ταλαντούχους παίκτες, που αναμένεται να μεταμορφώσουν την αγωνιστική εικόνα μας για τα καλά», προειδοποίησε -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης- ο Αμπντεραχίμ Νάζαχ.

Οι Μαροκινοί βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην 64ή θέση της παγκόσμιας κατάταξης, κάτι που σημαίνει πως είναι η έκτη καλύτερη χώρα στην αφρικανική ήπειρο. Αγωνίζονται στο Γ’ Όμιλο των προκριματικών και στα πρώτα τρία παιχνίδια τους είχαν απολογισμό μία νίκη και δύο ήττες, με αποτέλεσμα να βρίσκονται μέχρι στιγμής στην τρίτη θέση, πίσω από την αήττητη Αγκόλα και την Αίγυπτο (2-1) και μπροστά από το χωρίς νίκη Κονγκό. «Οι φίλαθλοί μας είναι παθιασμένοι κι εμείς πιστεύουμε στον εαυτό μας», εξήγησε ο 33χρονος φόργουορντ/σέντερ της Αλ Σάλε, ο οποίος παραμένει πιστός στην Εθνική εδώ και περίπου μία δεκαπενταετία.

«Δεν πρόκειται να αποσυρθώ από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μέχρι να καταφέρουμε να πετύχουμε κάτι μεγάλο. Έχω αφιερώσει σχεδόν δεκαπέντε χρόνια στην Εθνική και κάθε φορά που με καλούν αισθάνομαι υπερήφανος που εκπροσωπώ τη χώρα μου», ξεκαθάρισε ο Μαροκινός διεθνής, ο οποίος έχει μέχρι στιγμής στα προκριματικά κατά μέσο όρο 11π. και 5,5 ριμπάουντ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ