15.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Το Λαύριο σόκαρε το Περιστέρι στο ντεμπούτο του Μπουρούση

Το Λαύριο πέτυχε τη μεγάλη έκπληξη της 6ης αγωνιστικής της Basket League, καθώς πέρασε νικηφόρα από το Περιστέρι με 78-70.

Αυτή ήταν η πρώτη φετινή νίκη για την ομάδα του Χρήστου Σερέλη που έκανε σεφτέ στο τέταρτο παιχνίδι της στη σεζόν -έχει ταλαιπωρηθεί από τον κορονοϊό-, ενώ οι γηπεδούχοι «πιάστηκαν στον ύπνο», παρουσιάστηκαν εντελώς απροετοίμαστοι και υπέστησαν τη δεύτερη ήττα τους η οποία ήταν κι αυτή στο «σπίτι» τους, όπως κι εκείνη από την ΑΕΚ. Παράλληλα δεν μπόρεσαν να συνδυάσουν με ροζ φύλλο αγώνα την παρθενική εμφάνιση του Γιάννη Μπουρούση, αλλά και την πρεμιέρα του Ράιαν Χάροου μετά την επιστροφή του.

Από το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα φάνηκε ότι το Λαύριο είχε πάει στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» για να βάλει δύσκολα στο Περιστέρι, έστω κι αν ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ πριν το τζάμπολ. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν καλό μπάσκετ και στις δύο πλευρές του παρκέ και στο 10' προηγήθηκαν με διαφορά εννιά πόντων (15-24).

Στη δεύτερη περίοδο οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη συνέχισαν να κυριαρχούν κι εκτόξευσαν τη διαφορά στους 18 πόντους (21-39), τέσσερα λεπτά πριν πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι πάντως δεν τα παράτησαν και με τον Γιάννη Μπουρούση να κυριαρχεί στις δύο ρακέτες, μείωσαν σε 30-39, με σερί 9-0 κι αυτό ήταν το σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος.

Όπως αναμενόταν, το συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη προσπάθησε να αντεπιτεθεί στο τρίτο κομμάτι του αγώνα. Ωστόσο το Λαύριο είχε τις απαντήσεις και παρά τη σημαντική αύξηση στην παραγωγικότητα της ομάδας των δυτικών προαστίων, οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν τη διαφορά σε διψήφια νούμερα, όμως στο 30', ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 51-60.

Τίποτα δεν άλλαξε στην τελευταία περίοδο, καθώς το Περιστέρι προσπαθούσε ματαίως να μειώσει και να αγχώσει τους αντιπάλους του, όμως εκείνοι είχαν όλες τις λύσεις και βρίσκοντας μεγάλα σουτ και κάποιες σπουδαίες άμυνες, θριάμβευσαν με 78-70.

Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ Ο... ΜΟΝΟΣ: Ο Βασίλης Μουράτος πέρασε πριν από δύο σεζόν από το Περιστέρι, όμως πλέον είναι ο αρχηγός του Λαυρίου. Ο διεθνής γκαρντ έκανε πολύ καλή εμφάνιση και σταμάτησε στους 15 πόντους. Για τους ηττημένους ο Γιάννης Μπουρούσης έμοιαζε η μοναδική αξιόπιστη λύση, καθώς σταμάτησε στους 19 πόντους και τα 9 ριμπάουντ, σε περίπου 15 λεπτά συμμετοχής.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι σε όλους τους τομείς εκτός από τα ριμπάουντ. Το Λαύριο ήταν πιο εύστοχο και δικαίως πήρε το ροζ φύλλο αγώνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι θριαμβευτές σημείωσαν 13 πόντους στον αιφνιδιασμό, ενώ το Περιστέρι μόλις 4.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ