23.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Το Λαύριο «κατάπιε» και τον Παναθηναϊκό

Λαυριάρα ομαδάρα! Το τρομερό σύνολο του Χρήστου Σερέλη, που συνεχίζει σε μια «τρελή» πορεία στην Basket League, ταπείνωσε και τον τραγικό Παναθηναϊκό, γυρίζοντας το ματς από το -11 του ημιχρόνου και επικρατώντας με το εμφατικό 92-82, συνεχίζοντας σε ένα δρόμο... προς την κορυφή με έξι συνεχόμενες νίκες, με τους «πράσινους» παράλληλα να υποπίπτουν στην πρώτη τους ήττα.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε «φουριόζος» στο παρκέ και το πρώτο του τρίλεπτο έδειχνε πως δεν ήθελε να διαπραγματευτεί την ανωτερότητά του (2-9), αν και ο Μουράτος είχε τις λύσεις για την απάντηση με σερί 7-0 των γηπεδούχων. Ο Παπαπέτρου, όμως, ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, με την άμυνα των «πρασίνων» παράλληλα να αφήνει πίσω της τη μικρή κακή «παρένθεση» και να βάζει βάση με διψήφια διαφορά στην πρώτη περίοδο (9-19).

Μερικά τρίποντα των ξένων του Λαυρίου έμοιαζαν να δίνουν μια ανάσα και να το διατηρούν αρκετά ανταγωνιστικό, φτάνοντας μάλιστα σε σημείο με τον Μουράτο ξανά επικεφαλής της αντεπίθεσης, που εμπεριείχε κι ένα φοβερό του κάρφωμα, να μειώσει στο καλάθι με τρία λεπτά για το ημίχρονο (29-31). Η προηγούμενη «αιμορραγία» της ρακέτας, όμως, με τους Ουάιτ-Μήτογλου να φέρνουν λύσεις στον Βόβορα και ο εξαιρετικός Παπαπέτρου έμοιαζαν να αποκαθιστούν την τάξη μέχρι την ανάπαυλα (31-42).

Το Λαύριο, παρά τη διαφορά αυτή δεν έμοιαζε να... αξίζει να χάσει έτσι και άρχισε να το αποδεικνύει στην τρίτη περίοδο, με τον Μουράτο να «ενορχηστρώνει» το παιχνίδι του και τους ξένους να «εκτελούν». Η διαφορά, κάπως έτσι, ροκανίστηκε σιγά σιγά, μέχρι που ήρθε το «ξέσπασμα» με σερί 11-0 από το 48-55, που έφερε το προβάδισμα στα 100 δευτερόλεπτα για τη λήξη του δεκαλέπτου (59-55), η οποία έδειξε πως η βραδιά θα ήταν πολύ δύσκολη τελικά για τον Παναθηναϊκό, με τον Κόζι να πετυχαίνει ένα απίθανο buzzer beater από το κέντρο για το 64-59.

Η κατάσταση έγινε ακόμη πιο δύσκολη για το «τριφύλλι», με τη συνταγή του Σερέλη να έχει απόλυτη επιτυχία για άλλα πέντε λεπτά, όταν και η ομάδα του προηγήθηκε με +14, καλύπτοντας μια απόσταση 25 πόντων υπέρ της, αν υπολογίσουμε από το -11 του ημιχρόνου, με τον μέχρι πρότινος «πράσινο» Περσίδη ακόμη να σκοράρει (79-65). Ο Παναθηναϊκός προχώρησε στην ύστατη λύση του να πιέσει παντού στο γήπεδο, αλλά μετά το αρχικό σοκ ενός 0-6, η ομάδα της Ανατολικής Αττικής ανταποκρίθηκε ξανά, κλείνοντας θριαμβευτικά.

Δεκάλεπτα: 9-19, 31-42, 64-59, 92-82

Ο ΗΓΕΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ: Το Λαύριο έχει δημιουργήσει ένα αξιοζήλευτο σύνολο με σωστούς ρόλους για κάθε παίκτη. Αυτό αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά, με τον Βασίλη Μουράτο να είναι ο απόλυτος ηγέτης με 17 πόντους και έξι ασίστ, ενώ ο Άλφα Ντιαλό (21 π., 7 ρ.) και ο Γκλεν Κόζι (18 π., 6/9 τρ.) ανέλαβαν το ρόλο του εκτελεστή.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Όταν υπάρχει διαφορά 12 κατοχών (ένα περισσότερο επιθετικό ριμπάουντ και 11 λιγότερα λάθη για το Λαύριο), καθώς και χαώδης διαφορά στα τρίποντα (13/32 και 40% για το Λαύριο έναντι 7/26 και 26% για τον Παναθηναϊκό), τότε ακόμη και για δύο ομάδες με τέτοια διαφορά δυναμικότητας φαίνεται λογικό να κερδίσει εκείνη με τη θεωρητικά μικρότερη.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ