21.1 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Το Λαύριο κάνει την καλύτερη αρχή στην ιστορία του (pic, vids)

Οι λίγοι δύσπιστοι θα πρέπει να έχουν πια να πείθονται. Αν κάποιοι θεώρησαν έκλαμψη ή «πυροτέχνημα» την περσινή πορεία του Λαυρίου στους τελικούς, βλέπουν ότι αυτή έχει συνέχεια στη φετινή σεζόν. Μπορεί να μην φτάσει τόσο ψηλά και πάλι στο τέλος του δρόμου, όμως κάνει σαφές ότι θα παραμείνει σε υψηλό επίπεδο. Το πιστοποιεί η εκκίνηση του που και για στατιστικούς λόγους είναι εντυπωσιακή.

 


Το Λαύριο νίκησε στις πέντε πρώτες αγωνιστικές τον ΠΑΟΚ εκτός (73-89), τη Λάρισα εκτός (66-75), τον Απόλλωνα εντός (82-66) και τον Άρη χθες εκτός έδρας (69-73), χάνοντας μόνο από τον Ολυμπιακό στην έδρα του (72-108). Τέσσερις νίκες σε πέντε αγωνιστικές και αυτός είναι ο καλύτερος απολογισμός της επταετούς ιστορίας του στην Basket League, σε αυτό το σημείο του Πρωταθλήματος.

 

 


Το Λαύριο με τη χθεσινή νίκη του επί του Άρη και κάνοντας το 4-1, ξεπέρασε το 3-2 με το οποίο μπήκε σε δύο από τις έξι προηγούμενες σεζόν του στην κατηγορία…

 


*Το 2017-18 κατά σειρά είχε νικήσει την Κύμη εντός (78-65), είχε ηττηθεί στα Τρίκαλα (91-79), είχε ηττηθεί από τον Άρη εντός (70-71), είχε επιβληθεί του Ρεθύμνου στην Κρήτη (73-95) και του Κολοσσού εντός έδρας (80-62).

 


*Το 2019-20 κατά σειρά είχε νικήσει τον Ιωνικό εκτός (90-94), είχε ηττηθεί από τον Παναθηναϊκό εντός (81-112), είχε νικήσει στη Ρόδο (73-74), είχε επικρατήσει του Ηφαίστου εντός (66-61) αλλά δεν έκανε το 4/5 όπως φέτος αφού ηττήθηκε στην 5η αγωνιστική στο Περιστέρι (88-62).

 


Είναι δυνατόν η φετινή ομάδα να έχει κάνει καλύτερη εκκίνηση από την τρομερή, περσινή ομάδα του Λαυρίου; Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη σε αυτήν την καμπή του Πρωταθλήματος 2020-21 είχε ήδη τρεις ήττες αφού ήταν πληγωμένη από τον κορωνοϊό και έχασε στα τρία πρώτα παιχνίδια της, πριν τρέξει ένα απίστευτο σερί 17-2 μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου.

 


Αναλυτικά η λίστα των αποτελεσμάτων του Λαυρίου στις πρώτες πέντε αγωνιστικές του Πρωταθλήματος για τις επτά σεζόν του στην Basket League…

 

 

Κι όμως, πρώτα έρχεται η άμυνα

 


Μπορεί για μία ομάδα που από τη φύση της η επίθεση έχει προτεραιότητα, να αρχίζει τα πάντα από την άμυνα; Αυτό προκύπτει από αυτό το πρώτο δείγμα γραφής του Πρωταθλήματος αφού με εξαίρεση το ματς με τον Ολυμπιακό που δεν ήταν στα… μέτρα του και δέχτηκε 108 πόντους, το Λαύριο δεν δέχτηκε περισσότερους από 73 σε κάποιο από τα άλλα τέσσερα παιχνίδια του. Αυτούς δηλαδή που δέχτηκε από τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα, αφού στη συνέχεια κράτησε τη Λάρισα στους 66, τον Απόλλωνα επίσης στους 66 και χθες τον Άρη στους 69.

 


Είναι χαρακτηριστικό ότι για να έρθει αυτό το 3/3 εκτός έδρας κόντρα στον ΠΑΟΚ, τη Λάρισα και τον Άρη, το Λαύριο είχε παθητικό 69,3 πόντων που του δίνει την καλύτερη άμυνα του Πρωταθλήματος στα εκτός έδρας παιχνίδια αφού το επόμενο είναι εκείνο των 71,5 πόντων του Παναθηναϊκού αλλά σε δύο αγώνες.

 

 


Δυσκολεύεται στο τρίποντο, δεν κάνει λάθη

 


Αυτό το οποίο επισημάναμε στις αρχές της εβδομάδες από αυτή τη γωνιά του basketa.gr, την αδυναμία που δείχνουν οι περισσότερες ομάδες της Basket League από τη γραμμή του τριπόντου επιβεβαιώθηκε στο χθεσινό ματς του Nick Galis Hall αφού Άρης και Λαύριο συναγωνίστηκαν σε αστοχία και τελικά είχαν συνολικά 11/49.

 


Το τρίποντο είναι μία κατηγορία που δυσκολεύει το Λαύριο που είναι μία από τις έξι ομάδες που εκτελούν με ποσοστό χαμηλότερο του 30%. Σε πέντε ματς είχε 38/132 (28,78%) και αυτές οι επιδόσεις είναι πολύ μακριά από τις αντίστοιχες περσινές. Στη σεζόν που πέρασε και στο σύνολο των 33 αγώνων του στην κανονική περίοδο και τα πλέι οφ, εκτέλεσε με 37,86%. Είχε δηλαδή ένα ποσοστό καλύτερο κατά 9,08% από το φετινό. Το περσινό Λαύριο είχε σχεδόν 10 εύστοχα τρίποντα σε κάθε παιχνίδι του (9,96) ενώ φέτος περιορίζεται ως τώρα στα 7,6.

 

 


Το Λαύριο πάντως είναι μια ομάδα που κάνει λιγοστά λάθη και αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Με εξαίρεση τα 15 του αγώνα με τον Ολυμπιακό, δεν ξεπέρασε τα 11 σε κάποιο από τα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια του. Έτσι στα πέντε ματς έχει μόλις 50 λάθη και ο μέσος όρος των 10 είναι ο χαμηλότερος της κατηγορίας αφού ακολουθεί ο Παναθηναϊκός με 11,67. Πάντως και στην περσινή σεζόν το Λαύριο κράτησε χαμηλά τα λάθη του αφού μοιράστηκε τον μικρότερο μέσο όρο της κατηγορίας με την ΑΕΚ (13,27).

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ