21.1 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Άρης-Λαύριο 69-73: Κάρτερ με το έτσι θέλω (pics, vids)

Μετά τον θρίαμβο της πρεμιέρας επί του ΠΑΟΚ, το Λαύριο πέρασε και από το «Nick Galis Hall», κάτι που έκανε και πέρυσι, επικρατώντας του Άρη με 73-69 και δείχνοντας ότι αισθάνεται άνετα όταν παίζει στη Θεσσαλονίκη. Πήρε μία ακόμη μεγάλη νίκη παρότι δεν έφτασε στα συνηθισμένα αγωνιστικά στάνταρ του. Μέσα από ένα σκληρό παιχνίδι όμως, βρήκε τον τρόπο να επιβιώσει στο τέλος. Το έκανε χάρη στον Τάισον Κάρτερ που δεν ήταν απλά ο κορυφαίος του αλλά ήταν και καθοριστικός στο τέλος με δύο καλάθια και ένα κλέψιμο.

 


Ήταν τέταρτη νίκη της ομάδας του Χρήστου Σερέλη σε πέντε ματς αφού ηττήθηκε μόνο από τον Ολυμπιακό. Από την άλλη πλευρά αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη ήττα για τον Άρη μετά τη νίκη της πρεμιέρας επί του Παναθηναϊκού.

 

 

Ο Γιάννης Καστρίτης επιστράτευσε τον Έρικ Λόκετ με μία συγκεκριμένη αποστολή από την αρχή του αγώνα. Να πιέσει όσο γίνεται περισσότερο τον Βασίλη Μουράτο και να μην του επιτρέψει να βρει ρυθμό. Ο Αμερικανός αν και θεωρείται –ή τουλάχιστον αυτό ίσχυε πριν το σημερινό παιχνίδι- υπ’ ατμόν, έκανε ένα σπουδαίο πρώτο ημίχρονο με 10 πόντους, 5/5 δίποντα ενώ ο Μουράτος είχε 1/7 σουτ. Το πρώτο ημίχρονο πάντως ήταν «κλειστό» αφού δεν προέκυψε διαφορά μεγαλύτερη των έξι πόντων. Το Λαύριο μετά το 22-19 της πρώτης περιόδου, προηγήθηκε με 38-32 στο 17’, όμως ο Άρης που έβγαλε ενέργεια στην άμυνα του με σερί 9-0 πήγε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα (41-38).

 

 

 

 

O Άρης είχε προβλήματα στην επίθεση του, σημείωσε μόλις επτά πόντους στα εννιά πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου και το Λαύριο καθοδηγούμενο από τον Κάρτερ προηγήθηκε επτά έξι (48-57). Στο 30’ πάντως όλα ήταν ανοιχτά για τη νίκη (52-57). Οι γηπεδούχοι παρότι συνέχισαν να είναι άστοχοι από μακριά, εκμεταλλεύτηκαν τις δυσκολίες που άρχισαν να βρίσκουν οι φιλοξενούμενοι και ισοφάρισαν στους 59 πόντους, έξι λεπτά πριν το τέλος.

 

 

 

Μία τεχνική ποινή στον Καστρίτη για διαμαρτυρία για ένα φάουλ εις βάρος του Άρη, επέτρεψε στο Λαύριο με σερί βολών να προσπεράσει (62-65 στο 37’). Ο Κακλαμανάκης με επιθετικά ριμπάουντ, κερδισμένα φάουλ και βολές έκανε το 64-67 στα 1:56 από το τέλος. Μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό η διαφορά ήταν στον πόντο (68-69). Ο Κάρτερ με βολές έκανε το 71-68 και στη συνέχεια έκλεψε την μπάλα για να δώσει άλλους δύο πόντους στο Λαύριο με κάρφωμα που έκανε το 73-68 στα 18''.  Ο Ζίριους Ουίλιαμς με μία βολή έκανε το 69-73 στα 8'' και το Λαύριο απέδρασε με τη νίκη από το «Παλέ».

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Το ταλέντο του είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού. Ο Τάισον Κάρτερ όμως φαίνεται ότι αρχίζει να αποκτά και τον χαρακτήρα που χρειάζεται κάθε μεγάλος παίκτης. Ήταν εκεί για το Λαύριο όταν το ματς ήταν στην κόψη του ξυραφιού. Καλάθι-κλέψιμο-καλάθι ήταν ο συνδυασμός μερικών δευτερόλεπτων που έκρινε το παιχνίδι.

 


ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Άρης επέμεινε αδικαιολόγητα στα τρίποντα αναζητώντας με αυτά τον δρόμο προς τη νίκη. Με 4/22 όμως αυτά αποδείχτηκαν η «αχίλλειος πτέρνα» του, χωρίς το Λαύριο να σουτάρει πολύ καλύτερα αφού είχε 7/27. Σημαντικό ρόλο όμως έπαιξε και η διαφορά των ποσοστών στις βολές αφού το Λαύριο είχε 18/19, μέχρι που έχασε ο Σμιθ δύο στο τέλος και ενώ είχε κριθεί το παιχνίδι. Οι νικητές εκτέλεσαν με 85% και οι ηττημένοι με 74%

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ