20.9 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Το Λαύριο έκανε… πλάκα στον Ηρακλή στο «Ιβανώφειο» (vid)

Το Λαύριο ήταν απολαυστικό στο «Ιβανώφειο» και διέλυσε το «φάντασμα» του Ηρακλή με 77-60, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Basket League.

Αυτή ήταν η τέταρτη διαδοχική επιτυχία για την ομάδα του Χρήστου Σερέλη που πλέον έχει θετικό ρεκόρ (4-3), ενώ οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν τη χειρότερη φετινή τους εμφάνιση κι «έπεσαν» στο 4-4, μετρώντας τρεις σερί εντός έδρας ήττες.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο «Γηραιός» έκανε κάτι ιδιαιτέρως σπάνιο, αφού επί της ουσίας σούταρε μόνο τρίποντα! Το συγκρότημα του Βαγγέλη Ζιάγκου είχε σε αυτό το χρονικό διάστημα 4/12 τρίποντα και 1/1 δίποντο, μένοντας όπως ήταν απόλυτα λογικό πίσω στο σκορ με 21-14, καθώς οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν σαφώς πιο ορθολογικά.

Η δεύτερη περίοδος βρήκε τον Ηρακλή να προσπαθεί να πλησιάσει και να τα καταφέρνει. Ωστόσο το Λαύριο διατήρησε την ψυχραιμία του κι έδωσε τις κατάλληλες απαντήσεις, διατηρώντας προβάδισμα δέκα πόντων (34-44), στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, δείχνοντας ότι ήταν πολύ καλά διαβασμένο.

Ήταν φανερό και στο τρίτο κομμάτι του παιχνιδιού ότι στο παρκέ του «Ιβανωφείου» υπήρχε μόνο μία ομάδα κι αυτή ήταν οι φιλοξενούμενοι. Έλεγξαν χωρίς κόπο τον ρυθμό και πάντοτε έκαναν τις κατάλληλες επιλογές, παίζοντας ταυτόχρονα κι εξαιρετική άμυνα, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να παραπαίει και να είναι κάκιστη. Στο 30' ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 45-60 και ο Ηρακλής χρειαζόταν ένα μπασκετικό θαύμα.

Τέτοια όμως δεν συμβαίνουν συχνά και δίχως να αγχωθεί καθόλου, το Λαύριο θριάμβευσε μέσα στο «σπίτι» του Ηρακλή με 77-60.

Ο «ΦΟΝΙΑΣ»: Ο Τάισον Κάρτερ εκμεταλλεύτηκε κάθε αμυντική αδυναμία του Ηρακλή κι έκανε σπουδαία εμφάνιση, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 20 πόντους και 9 ριμπάουντ. Μαεστρική οργάνωση παιχνιδιού για ακόμα μία φορά από τον Βασίλη Μουράτο, καθώς ο αρχηγός του Λαυρίου σταμάτησε στις 10 ασίστ. Μοναδικός διψήφιος για τους ηττημένους ο Βασίλης Καββαδάς με 12 πόντους.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι φιλοξενούμενοι ήταν σε όλα καλύτεροι, κάτι που μαρτυράει και το σκορ. Κυριάρχησαν στα ριμπάουντ, ήταν πιο εύστοχοι, είχαν καλύτερη αναλογία ασίστ/λαθών κι έφτασαν με «περίπατο» σε μία μεγάλη νίκη. Την ίδια ώρα ο «Γηραιός» εκτέλεσε 31 τρίποντα και μόλις 19 δίποντα, κάτι που μαρτυρά την αδυναμία να προσεγγίσει το αντίπαλο καλάθι.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ