13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το κρατικό χρήμα «κλειδώνει» τον υποβιβασμό

Πολλά αλλάζουν στο τοπίο και του μπάσκετ από την απόφαση της Πολιτείας να διανείμει στον αθλητισμό μεγάλα χρηματικά ποσά από την φορολογία του στοιχήματος στη χώρα. Οχι μόνο στα θέματα βιωσιμότητας και ανάπτυξης των ομάδων, ειδικά αυτών της Basket League, αλλά και στην... ταυτότητά τους. Πλέον θεωρείται από πολύ δύσκολο έως και απίθανο να μην τηρηθούν οι προκηρύξεις, αφού θα υπάρχουν σοβαρά έννομα συμφέροντα.

Να το πούμε πιο απλά. Κοινό μυστικό είναι ότι υπήρχαν παρασκηνιακές διεργασίες για να διαπιστωθεί αν υπήρχε περιθώριο να μην πέσει φέτος ομάδα από τη Basket League. Κι ενώ μέχρι πρότινος υπήρχε ένα... άλλοθι, η διακοπείσα Α2, πλέον όχι μόνο αυτό δεν υπάρχει αλλά έχει προστεθεί και το πιο σοβαρό «απαγορευτικό»

Κρατώντας δηλαδή στην κατηγορία κάποιον που υποβιβάστηκε αγωνιστικά, θα είναι σαν να της κάνεις... δωρεά 500 χιλιάδων κρατικού χρήματος. Αρα, υπάρχει θέμα. Και από μόνο του και από αυτούς που θα δικαιούνται να ανέβουν και να αποκομίσουν και τα οικονομικά οφέλη που θα έχουν κερδίσει στα παρκέ. 

Υπήρχε και κάτι άλλο που συζητιόταν για καιρό στο παρασκήνιο. Αν βοηθούσαν οι συνθήκες να έμεναν 12 οι ομάδες. Αυτά πριν από την κυβερνητική απόφαση για το χρήμα. Λογικά τώρα, ακόμα και οι αντίθετοι με τους 12 στη Basket League θα το καλοβλέπουν, αφού θα μεγαλώνει το μερίδιό τους. Εστω με έναν υποβιβασμό και μία άνοδο. Αλλά δεν θα το δεχτεί ο δεύτερος που θα δικαιούται την άνοδο. Είπαμε, είναι πολλά τα λεφτά για να κάνει κάποιος ότι... δεν τα βλέπει.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ