17 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Ζεστό» χρήμα από το στοίχημα στον αθλητισμό (pics)

Επίσημη μορφή πήρε η χρηματοδότηση των αθλητικών ΑΕ και σωματείων από την Πολιτεία, μέσω της φορολογίας που προκύπτει από το στοίχημα. Το πολυπόθητο ΦΕΚ μιας υπόθεσης που είχε εξαγγείλει πριν από λίγο καιρό ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης πλέον υπάρχει, άρα και αρχίζουν να τρέχουν οι διαδικασίες. Τα ποσά... ζαλίζουν σε σχέση με όσα ισχύουν σήμερα και μπορεί κάποιοι να μιλήσουν για αλλαγή ισορροπιών.

Τις λεπτομέρειες βέβαια θα τις βρουν οι... λογιστές, αλλά μια πρόχειρη ανάγνωση δείχνει ότι θα πάρουν βαθιά ανάσα όλα τα αθλητικά σωματεία. Στη Basket League προβλέπει ισόποση κατανομή μέχρι το 15% των ετήσιων φορολογικών εσόδων και μέχρι ποσού 7,5 εκατομμυρίων! Αυτό σημαίνει στο... ταβάνι του 650 χιλιάρικα για κάθε ομάδα(!), αλλά πρέπει να δούμε πόσο είναι τα φετινά. Kαι μόνο όμως η προκαταβολή των 3 εκατομμυρίων μέχρι την ερχόμενη Κυριακή, δηλαδή από 250 χιλιάρικα για κάθε   ΚΑΕ έχει κάνει τους πάντες να τρίβουν ήδη τα χέρια τους με τα... Θεόσταλτα χρήματα.

Από μπάσκετ άλλες κατηγορίες ονομαστικά, βρίσκουμε μόνο την Α1 γυναικών με τους υπολογισμούς, αν είναι σωστοί, να βγάζουν ταβάνι 1,5 εκατομμυρίου ισόποση μοιρασιάς. Δηλαδή... χαράς Ευαγγέλια. 

Από 'κει και πέρα, λογικά όλες οι άλλες κατηγορίες εντάσσονται στα σωματεία που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα και αναμένονται με ενδιαφέρον οι αναλυτικοί πίνακες. Ολα αυτά αφορούν σε σωματεία εγγεγραμμένα στο μητρώο της ΓΓΑ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ