24.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το ιστορικό limit down μεγεθύνει την αξία της νίκης

Με αποψιλωμένο το έμψυχο δυναμικό της από τους τραυματισμούς, η ΑΕΚ υποχρεώθηκε απέναντι στη Λιετκαμπέλις να επιστρατεύσει το καλύτερο αμυντικό της πρόσωπο. Κρατώντας τους Λιθουανούς στους 59 πόντους, σημείωσε την κορυφαία αμυντική επίδοση της στο φετινό BCL αφού η προηγούμενη καλύτερη ήταν εκείνη του παιχνιδιού με τη Φουενλαμπράδα την οποία κράτησε στους 71 πόντους (78-71).

 

 

Το αμυντικό ρεκόρ ήρθε κυρίως μέσα από την τρίτη περίοδο, διάστημα στο οποίο η ΑΕΚ κράτησε τη Λιετκαμπέλις στους οχτώ πόντους που αποτελούν επίσης ρεκόρ περιόδου αφού σε κανένα από τα προηγούμενα πέντε παιχνίδια στη διοργάνωση δεν είχε παθητικό μικρότερο των 15 πόντων σε μία περίοδο.

 

 

Η ΑΕΚ κατάφερε να νικήσει αν και έμεινε στους 65 πόντους στην επίθεση, επίδοση που είναι η χειρότερη της στη φετινή διοργάνωση αφού είχε 75 κόντρα στη Χάποελ Ιερουσαλήμ, στη μοναδική δηλαδή ήττα της στη φετινή διοργάνωση. Όχι μόνο όμως. Πρόκειται για τη χαμηλότερη επιθετική επίδοση στη διαδρομή της ΑΕΚ στο BCL αφού στους 43 αγώνες της που προηγήθηκαν σε αυτό, η χαμηλότερη ήταν εκείνη της 5ης αγωνιστική του 1ου BCL, όταν έμεινε στους 67 πόντους κόντρα στη Λούντβιγκσμπουργκ στη Γερμανία (72-67).

 

 

Για να μείνει στους 65 πόντους, η “Ένωση” σημείωσε τις χειρότερες φετινές της επιδόσεις τόσο στα δίποντα όσο και στα τρίποντα. Εκτέλεσε με 39,47% στα δίποντα (15/38) -είχε 39,62% κόντρα Νίμπουρκ στην Τσεχία με 21/53- και με 15% στα τρίποντα (3/20) -είχε 28,57% στο ματς με τη Φουενλαμπράδα με 4/14.

 

 

Μαλωμένη με τα λάθη

 

Για ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών όπως το χθεσινό, τα πέντε μόλις λάθη στα οποία υπέπεσαν οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν ευεργετική επίδραση στο τελικό αποτέλεσμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά έμεινε σε μονοψήφιο αριθμό λαθών, αφού η προηγούμενη καλύτερη επίδοση της ήταν τα 10 που είχε στο ματς με την Μπάμπεργκ. Πιο κοντά στη χθεσινή επίδοση βρέθηκε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Νίμπουρκ των περσινών πλέι οφ όταν η στατιστική της ΑΕΚ κατέγραψε επτά λάθη. Ωστόσο η χθεσινή ΑΕΚ δεν κατάφερε να “πιάσει” το ρεκόρ που σημείωσε στο πρώτο παιχνίδι της στο Basketball Champions League. Στην πρεμιέρα του 2016-17 απέναντι στη Ζολνόκι, είχε μείνει στα τρία μόνο λάθη!

 


Στον αντίποδα πάντως η “Ένωση” έβγαλε τις λιγότερες συνεργασίες από κάθε άλλη φορά, όπως φανερώνουν οι 14 ασίστ της, τρεις λιγότερες από το παιχνίδι με τη Φουενλαμπράδα. Στατιστικά η χθεσινή ΑΕΚ έκανε το χειρότερο παιχνίδι της στο BCL όπως δείχνουν οι 65 βαθμοί της στην ομαδική αξιολόγηση, 18 λιγότεροι από το ματς με τη Χάποελ και αυτό φανερώνει το μέγεθος της επιτυχίας της επί της Λιετκαμπέλις.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ