16 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Το ιστορικό «Forum» ανήκει πλέον στους Κλίπερς

Οι Λος Άντζελες Κλίπερς είχαν ανακοινώσει εδώ και καιρό πως θα μετακομίσουν στο Ίνγκλγουντ, αφήνοντας το «Staples Center» που μοιράζονται με τους Λος Άντζελες Λέικερς, αλλά δεν είχαν εξασφαλίσει το χώρο που θα τους φιλοξενήσει.

Εν τέλει, εν μέσω κορονοϊού,  άνοιξε ο δρόμος για τη μετακόμισή τους μετά τη συμφωνία του ιδιοκτήτη τους, Στιβ Μπάλμερ, με το «Madison Square Garden» για την εξαγορά του «Forum», έδρα των «λιμνανθρώπων» από το 1967 -οπότε και άνοιξε τις πύλες του- έως και το 1999. Η εξαγορά του ιστορικού γηπέδου από τον Τζέιμς Νόλαν, νυν ιδιοκτήτη του, θα κοστίσει 400 εκατ. δολάρια, ανεξάρτητα από τα χρήματα που θα δαπανηθούν για τη δημιουργία του νέου γηπέδου.

Αν και σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό στην εγκατάσταση θα απασχολούνταν περί τους 10.000 ανθρώπους, γίνεται πλέον λόγος για άνοιγμα 7.500 θέσεων εργασίας, σε ένα κλειστό που θα έχει χωρητικότητα περί τις 18.000 θέσεις. «Είμαστε αφοσιωμένοι στην επένδυσή μας στην πόλη του Ίνγκλγουντ, η οποία θα είναι καλή όχι μόνο για τους Κλίπερς και τους φιλάθλους μας, αλλά και την τοπική κοινωνία», ανέφερε σχετικά ο Στιβ Μπάλμερ.

Οι Λος Άντζελες Κλίπερς μοιράζονταν, από το 1999, το «Staples Center» με τους Λέικερς, αλλά και με την ομάδα χόκεϊ επί πάγου, Λος Άντζελες Κινγκς. Θεωρούνται, μάλιστα, ως οι τρίτοι -κατά σειρά- ενοικιαστές, έχοντας και τα ανάλογα δικαιώματα χρήσης, αφού η εγκατάσταση ανήκει στην εταιρία «AEG», που είναι παράλληλα ιδιοκτήτρια των «βασιλιάδων» και κατέχει μέρος των μετοχών των «λιμνανθρώπων». «Σε μια δύσκολη εποχή, πιστεύουμε στο μέλλον μας και προχωράμε», συμπλήρωσε ο ιδιοκτήτης των Καλιφορνέζων.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ