22.5 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Οι συγκάτοικοι… χωρίζουν (vid+pics)

Το δικό τους «σπίτι» θα αποκτήσουν οι Λος Άντζελες Κλίπερς, που προς το παρόν συγκατοικούν στο «Staples Center» με τους Λος Άντζελες Λέικερς.

Σε περίπου πέντε χρόνια οι Καλιφορνέζοι θα έχουν το δικό τους γήπεδο, στο Ίνγκλγουντ, με τον ιδιοκτήτη τους Στιβ Μπάλμερ να αποκαλύπτει τα σχέδια του «Inglewood Basketball & Entertainment Center». Η κατασκευή του αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα και υπολογίζεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο του 2024, με τον ισχυρό άνδρα της ομάδας να αναφέρει σχετικά: «Ο στόχος μου είναι πολύ απλός. Θέλω οι Κλίπερς να έχουν το καλύτερο γήπεδο του κόσμου σε όλα τα αθλήματα. Αυτό που έχει σημασία για εμένα είναι ένα εξαιρετικό περιβάλλον για τους παίκτες, τους φιλάθλους, τους χορηγούς και την κοινότητα του Ίνγκλγουντ».

Στη νέα εγκατάσταση, που θα βρίσκεται πλησίον του αεροδρομίου του Λος Άντζελες και σχεδιάστηκε από την καλιφορνέζικη εταιρία AECOM, θα απασχολούνται περίπου 10.000 άνθρωποι, με τους 1.500 εξ αυτών να αποτελούν μόνιμο προσωπικό. Εκεί θα στεγαστούν τα γραφεία της ομάδας, ενώ πέραν της κεντρικής αρένας και του προπονητηρίου θα κατασκευαστούν εστιατόρια και καταστήματα.

Το γήπεδο θα είναι φιλικά σχεδιασμένο προς το περιβάλλον, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο προβλέπεται να δημιουργηθούν και χώρος πολλαπλών χρήσεων ώστε να μπορούν να φιλοξενηθούν συναυλίες, γήπεδα μπάσκετ με ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό και ειδικός χώρος ώστε να μπορούν οι φίλαθλοι χωρίς εισιτήριο να παρακολουθούν δωρεάν τους αγώνες των Κλίπερς, μέσω γιγαντοοθονών. Η πρόβλεψη αφορά στις αναμετρήσεις των πλέι οφ, ύστερα από σχετική συμφωνία των αξιωματούχων της ομάδας και του δήμου, με γνώμονα την ικανοποίηση των κατοίκων της περιοχής.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε στην πόλη μας την πιο φιλάνθρωπη αθλητική ομάδα. Τα τελευταία χρόνια η οικογένεια Μπάλμερ και η ομάδα έχουν αποδείξει επανειλημμένα πως θέλουν να βελτιώσουν την κοινότητά μας. Η παρουσία των Κλίπερς θα δημιουργήσει μια βιώσιμη πηγή εσόδων και θα ενισχύσει την υπερηφάνειά μας, αναζωογονώντας την κοινότητά μας για τα επόμενα χρόνια», επεσήμανε ο δήμαρχος του Ίνγκλγουντ Τζέιμς Μπατς.

https://www.youtube.com/watch?v=ACgAFiK89S8



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ