17.5 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Το διπλό επιβίωσης ήρθε με πέντε ρεκόρ περιόδου

Για την ΑΕΚ η χθεσινή νίκη στη Σλοβενία ήταν κάτι περισσότερο από απαραίτητη για να πάει στο τελευταίο παιχνίδι με την Μπαϊρόιτ έχοντας ακέραιες τις ελπίδες της για πρόκριση. Τα κατάφερε μέσα από πέντε κορυφαίες επιδόσεις της στη σεζόν και ως προς το BCL.

 

Καταρχήν είχε μεγάλη παραγωγικότητα μέσα από τη ρακέτα, ισοφαρίζοντας με τους 42 πόντους την κορυφαία επίδοση της. Την ίδια είχε και στο ματς του ΟΑΚΑ με τον Σλοβένους αλλά και στη Μαδρίτη με την Εστουδιάντες.

 

Κάπως έτσι έφτασε χθες και στην κορυφαία επίδοση της στα δίποντα. Είχε 21/33 κι αυτό το 63,63% είναι το μεγαλύτερο ποσοστό των 13 αγώνων της ΑΕΚ στο φετινό BCL αφού είχε 63,155 (24/38) στο ματς με την Μπαϊρόιτ.

 

Ένα από τα «κλειδιά» ωστόσο ήταν το σκορ από αιφνιδιασμό. Όταν η ΑΕΚ αμύνθηκε με συνέπεια, έβγαλε και αιφνιδιασμούς για να φτάσει στην κορυφαία φετινή επίδοση της στο BCL των 21 πόντων, δύο περισσότερων από το αντίστοιχο παιχνίδι της Αθήνας. Πριν το χθεσινό ματς είχε μέσο όρο 10,18 πόντων από αιφνιδιασμό και στη Λουμπλιάνα είχε τον διπλάσιο.

 

Ρεκόρ περιόδου για την ΑΕΚ συνιστούν και οι έξι τάπες που έκαναν οι παίκτες της αφού το προηγούμενο ήταν οι πέντε του εκτός έδρας παιχνιδιού με τη Βενέτσια.

 

Η ΑΕΚ περιόρισε τους Σλοβένους στην περίμετρο και είναι χαρακτηριστικό ότι τα τέσσερα εύστοχα τρίποντα που σημείωσε η Ολίμπια είναι η μικρότερη επίδοση αντιπάλου της «Ένωσης». Από πέντε είχαν στο ΟΑΚΑ τόσο οι Σλοβένοι όσο και η Βενέτσια.

 

 

 

Δεδομένης της διαφοράς των λαθών (+9) και της υψηλής επίδοσης της ΑΕΚ (22), η απόσταση των δύο ομάδων σε πόντους από λάθη ήταν απρόσμενα μικρή (-1) για την «Ένωση». Ωστόσο οι 17 πόντοι που δέχτηκε από τα 22 λάθη της αποτελούν τη χειρότερη επίδοση της. Είχε δεχτεί 14 στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Στρασμπούρ.

 

Τα 22 λάθη είναι βέβαια η χειρότερη επίδοση της ΑΕΚ που ισοφάρισε την 4η χειρότερη του φετινού BCL. Την αρνητική πρωτιά για φέτος κρατάει η Γιουβέντους με 26 λάθη στο ματς με τη Μονακό. Η προηγούμενη αρνητική επίδοση της «Ένωσης» ήταν τα 16 λάθη των εντός έδρας παιχνιδιών με την Εστουδιάντες αλλά και την Ολίμπια.

 

Ο Βινς Χάντερ ήταν ασφαλώς το πρόσωπο της νίκης της ΑΕΚ. Ο Αμερκανός ισοφάρισε την 3η καλύτερη φετινή επίδοση παίκτη της ΑΕΚ στη διοργάνωση στο σύστημα αξιολόγησης με τους 25 βαθμούς του –κορυφαία παραμένει εκείνη των 29 που είχε ο Μάνι Χάρις στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Ρόσα Ράντομ- αλλά γενικότερα με την εμφάνιση του έδειξε πως έχει κάποια από τα χαρακτηριστικά που έλειπαν από το παιχνίδι των ψηλών της, η ενέργεια και η εκρηκτικότητα.

 

Photo Credits: Basketball Champions League



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ