22.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το ανέφικτο μέτρο που… κλείνει τα γήπεδα

Το σημείο των σημερινών εξαγγελιών του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη για τα νέα μέτρα στην προσπάθεια περιορισμού του κορονοϊού στη χώρα, που αναφέρθηκε στους αθλητικούς χώρους, δημιούργησε σε όλους τους εμπλεκόμενους με τον αθλητισμό μια απορία. Αν πάνω στη ροή του λόγου εν μέσω πλήθους εξαγγελιών υπήρξε μια ασάφεια... υπερβολής ή αν όντως υπάρχει πρόθεση επιβολής ποινών σε ομάδες στων οποίων τα γήπεδα θα εντοπίζονται φίλαθλοι... χωρίς μάσκα! 

«Εχει παρατηρηθεί στους αθλητικούς χώρους, που είναι αμιγώς για εμβολιασμένους αλλά είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, ότι δεν τηρούνται τα συγκεκριμένα μέτρα. Θα υπάρξει λοιπόν ποινή στις ομάδες, που θα συνδυάζεται με την παρουσία φιλάθλων σε επόμενα παιχνίδια. Αυτό θα συμβεί εάν δεν τηρείται το μέτρο της χρήσης της μάσκας και των άλλων περιορισμών, που ισχύουν στα γήπεδα», ήταν τα λόγια του Υπουργού.

Ναι, να υπάρχει αυστηρότατος έλεγχος έξω από τα γήπεδα για να μπαίνουν μέσα μόνο εμβολιασμένοι. Μπράβο στις αρμόδιες υπηρεσίες που ήταν έξω από τα γήπεδα του μπάσκετ και ας προκαλούνταν η καθυστερημένη είσοδος φιλάθλων. Ναι και να τους ελέγχουν ότι φέρνουν μαζί τους μάσκα. Αλλά μετά... λογική. Δε γίνεται να ελέγχεται μια ομάδα για το αν θα φοράει ο καθένας τη μάσκα στις κερκίδες. Δηλαδή σε ένα γήπεδο με 10 χιλιάδες φιλάθλους, για να πάμε σε μια ρεαλιστική κατάσταση του μπάσκετ και να μην επεκταθούμε σε πιο... χοντρά σκηνικά, πώς θα γίνει αυτό; Χώρια τα ερωτήματα για το ποιος θα διαπιστώνει την παράβαση, πώς θα την επιβεβαιώνει και άλλα. 

Η λογική λέει ότι θα υπάρξει σύνεση σε όσα, σωστά ξαναλέμε, είναι εφικτό και απαραίτητο να ελεγχθούν. Δηλαδή στις εισόδους των γηπέδων. Μετά και πάλι εννοείται ότι ο κάθε ένας πρέπει να επιδείξει υπευθυνότητα, αλλά από αυτό το σημείο μέχρι το να χρίζεται συνυπεύθυνη μια ομάδα για χιλιάδες φιλάθλων και όχι απαραίτητα «δικών της», υπάρχει απόσταση.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ