21 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Τουόβι: “Ίσως το καλύτερο παιχνίδι της χρονιάς” (vid)

Ο Λάσι Τουόβι, προπονητής της Στρασμπούργκ, δήλωσε "υπερβολικά" ευτυχισμένος" για τη νίκη της ομάδας του επί της ΑΕΚ. Η γαλλική ομάδα επικράτησε 91-73 για την τέταρτη αγωνιστική των play offs του BCL και ο Τουόβι στάθηκε στη σημασία του θετικού αποτελέσματος, αλλά και στις απουσίες της Ένωσης.

"Είμαι υπερβολικά ευτυχισμένος με αυτή τη νίκη μετά από τη δύσκολη εβδομάδα που είχαμε με τον αγώνα στην Αθήνα, αλλά και τον αποκλεισμό στο Κύπελλο Γαλλίας", τόνισε και πρόσθεσε: "Είχαμε κάποιους μικροτραυματισμούς, αλλά ήταν καλό που είχαμε όλους τους παίκτες, γιατί ήταν ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου για εμάς. Οι παίκτες όλοι πάλεψαν, έδωσαν μια μεγάλη μάχη για να διατηρήσουμε τις ελπίδες μας ζωντανές. Ήταν ίσως το καλύτερο παιχνίδι μας στη σεζόν".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους τραυματισμούς της ΑΕΚ: "Πρέπει να θυμόμαστε πως ο αντίπαλός μας είχε πολλούς τραυματίες, πως προέρχεται από ένα παιχνίδι μέσα στην εβδομάδα που πήγε στην παράταση και πως ένα ακόμη ψηλός τους χτύπησε στην προθέρμανση. Εμείς χρησιμοποιήσαμε όλο αυτό με τους τραυματισμούς ως κίνητρο και όχι ως λόγο για να επαναπαυτούμε. Είχαμε τη σωστή ψυχολογία, ήμασταν πιο φρέσκιοι από την ΑΕΚ σήμερα. Ένιωσα πως δεν τους είχαμε προκαλέσει και τόσο την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα. Ίσως να φοβηθήκαμε λίγο τα ονόματα στην πλάτη της φανέλας στον πρώτο αγώνα. Πήραμε όμως τη ρεβάνς μας με ομαδική δουλειά και με καλύτερη ψυχολογία. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει σε δύο μέρες στο Νίζνι - ΑΕΚ, έχουμε μετά το πρωτάθλημα Γαλλίας... Ήταν ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου σήμερα και το έχω πει με αυτήν την ομάδα: Όταν έχουμε να κάνουμε με ένα τέτοιο παιχνίδι, κάνουμε πάντα ένα βήμα μπροστά".

Ο Γιανίς Μορίν, παίκτης της Στρασμπούρ, τόνισε: "Ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι και καλό για το μυαλό μας. Νιώθω καλύτερα και σε καλύτερη κατάσταση πνευματικά. Πρέπει να νικήσουμε και στα υπόλοιπα παιχνίδια. Είχαμε πει πως πρέπει να πιέσουμε και δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να παλεύουμε για να παίρνουμε αυτό που θέλουμε. Αυτό κάναμε. Παλέψαμε και πήραμε αυτό που θέλαμε".

*Στο βίντεο, οι δηλώσεις του Μορίν στο 6' και του Τουόβι στο 11'



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ