16.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τους ενώνει ο Αγραβάνης στην επιστροφή του Πεδουλάκη (pics)

Με την αναμέτρηση ανάμεσα στο Περιστέρι και το Μεσολόγγι, που θα λάβει χώρα στο «Ανδρέας Παπανδρέου», συνεχίζεται η 4η αγωνιστική της Basket League.

Οι φιλοξενούμενοι έρχονται με… φόρα, έχοντας τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια τους στο φετινό πρωτάθλημα, στο οποίο αγωνίζονται για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Το συγκρότημα των δυτικών προαστίων, μετά το αρχικό «δύο στα δύο», ηττήθηκε από την ΑΕΚ εντός έδρας και άλλαξε προπονητή, με το Νίκο Παπανικολόπουλο να δίνει τη θέση του στον Αργύρη Πεδουλάκη.

Οι δρόμοι των δύο αντιπάλων διασταυρώνονται για πρώτη φορά στην Basket League, στην οποία είναι πρωτοεμφανιζόμενο το Μεσολόγγι. Οι δύο ομάδες δεν είχαν συναντηθεί ούτε στις μικρότερες κατηγορίες, Α2 και Β’ Εθνική, αφού όταν η ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας ανέβηκε στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ οι «κυανοκίτρινοι» επέστρεψαν στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Ο κυριακάτικος (15/11, 17.00) αγώνας, πάντως, θα έχει ένα κεντρικό πρόσωπο κι αυτό θα είναι ο Γιάννης Αγραβάνης. Ο 22άχρονος φόργουορντ, που είναι ένας από τους πρωταγωνιστές του Μεσολογγίου μέχρι στιγμής, πέρασε την προηγούμενη διετία στο Περιστέρι. Στη διάρκειά της έγινε ο 32ος παίκτης που έφθασε τις πενήντα συμμετοχές με το συγκρότημα των δυτικών προαστίων στην Basket League.

Ο «Άρτζι» επιστρέφει ύστερα από 1,5 χρόνο στο Περιστέρι, με το οποίο έχει γράψει τη δική του ιστορία τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής. Πρόκειται για την έκτη θητεία του στους «κυανοκίτρινους» μετά τις δύο που έκανε ως αθλητής και τις τρεις που προηγήθηκαν στον πάγκο της ομάδας.

Η ιστορία αυτή άρχισε να γράφεται κάπου στο 1977, όταν στα 13 του χρόνια ο Αργύρης Πεδουλάκης φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα του Περιστερίου. Ανήκε στη φουρνιά παικτών που έζησαν μια ξεχωριστή στιγμή της ομάδας, της πρώτης παρουσίας της στην Α’ Εθνική κατηγορία, την αγωνιστική περίοδο 1983-1984. Με εκείνον στη σύνθεσή της η ομάδα διένυσε τις πρώτες τρεις σεζόν της στη μεγάλη κατηγορία, όμως το φινάλε της τρίτης τη βρήκε να παίρνει το δρόμο του υποβιβασμού. Ήταν η στιγμή του πρώτου αποχωρισμού του με τους «κυανόλευκους». Το καλοκαίρι του 1986 είπαν απλά «εις το επανιδείν».

Ο Αργύρης Πεδουλάκης πέρασε έξι χρόνια στον «Τάφο του Ινδού» με την πράσινη φανέλα του Παναθηναϊκού (1986-1992), πριν φορέσει για δεύτερη φορά τα κυανοκίτρινα, με τα οποία έριξε και την αυλαία της αθλητικής διαδρομής του, αγωνιζόμενος από το 1992 μέχρι το 1995.

Δύο χρόνια μετά την αποχώρησή του από τα παρκέ ήταν η στιγμή να κάνει το βήμα προς τους πάγκους και η εκκίνησή του έγινε στα γνώριμα μέρη των δυτικών προαστίων. Με τη σεζόν 1997-1998 άρχισε η προπονητική καριέρα του και ταυτόχρονα η πρώτη από τις τέσσερις πια θητείες του στον πάγκο της ομάδας. Το ντεμπούτο του στην Basket League ως κόουτς έγινε στις 27 Σεπτεμβρίου του 1997, με μια εύκολη νίκη επί του Ηρακλείου. Ήταν το πρώτο από τα 302, έως τώρα, παιχνίδια του στον πάγκο του Περιστερίου και από τα συνολικά 462 που έφθασε στους πάγκους του πρωταθλήματος και που τον κατατάσσουν στην 4η θέση από καταβολής Α’ Εθνικής.

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής:

Σάββατο 14/11
Κολοσσός Ρόδου-Λαύριο 77-62
Ιωνικός Νικαίας-Ηρακλής 67-77
ΟΑΚΑ ΑΕΚ-Προμηθέας Πατρών Αναστόπουλος Π., Πουρσανίδης Γ., Πουρσανίδης Κ. (Ντίνος) Αναβλήθηκε
Πυλαίας ΠΑΟΚ-Λάρισα Σχινάς, Μπήτης, Τζιοπάνος Ν. (Ελευθεριάδης Π.) Αναβλήθηκε

Κυριακή 15/11
«Αν. Παπανδρέου» 17.00 Περιστέρι-Μεσολόγγι Μάνος, Τσώνος, Κωνσταντινίδου (Τεφτίκης)
Αλεξάνδρειο Άρης-Παναθηναϊκός Παπαπέτρου Π., Ψαριανός, Σταματόπουλος (Παπαγεωργίου) Αναβλήθηκε

Η βαθμολογία:
1. ΑΕΚ 6 (3-0)
2. Μεσολόγγι 6 (3-0)
3. Ηρακλής 5 (2-1)
4. Περιστέρι 5 (2-1)
5. Παναθηναϊκός 4 (2-0)
6. Κολοσσός Ρόδου 4 (1-2)
7. Ιωνικός Νικαίας 4 (0-4)
8. Άρης 3 (1-1)
9. Λάρισα 2 (0-2)
10. ΠΑΟΚ 2 (0-2)
11. Λαύριο 1 (0-1)
12. Προμηθέας Πατρών –



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ