24.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Άμυνα και Καντέρ έκαναν τη δουλειά για τον Κολοσσό

Δείχνοντας πιο έτοιμος για τις ανάγκες αυτού του παιχνιδιού και αφού διαχειρίστηκε καλά το «πρέπει» που το συνόδευε, ο Κολοσσός επιβλήθηκε του Λαυρίου, στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 4ης αγωνιστικής της Basket League, με 77-62 παρότι οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, κυρίως μέσα από την άμυνα και με τον Καντέρ να παίζει σχεδόν χωρίς αντίπαλο στις ρακέτες, η ομάδα της Ρόδου έκανε σεφτέ στην Basket League. Παράλληλα έβαλε τέλος και σε ένα «μαύρο» σερί ως γηπεδούχος απέναντι στο Λαύριο, από το οποίο μετρούσε πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς στο νησί.

 

Η πίεση ήταν εξ αρχής στην πλευρά των γηπεδούχων που είχαν χάσει τα δύο πρώτα παιχνίδια τους στο Πρωτάθλημα, από το Περιστέρι εκτός και κυρίως το Μεσολόγγι εντός έδρας. Από την άλλη πλευρά το Λαύριο εκ των πραγμάτων ήταν ένα ερωτηματικό, δεδομένου ότι αναβλήθηκαν οι τρεις πρώτοι αγώνες του στη λίγκα στην οποία έκανε την πρώτη, φετινή εμφάνιση του.

 


Το παιχνίδι ήταν «κλειστό» στη μεγαλύτερη διάρκεια το αλλά με το Λαύριο να στέκεται καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο. Μετά το αρχικό 8-6 του 5', οι φιλοξενούμενοι είχαν το προβάδισμα ως το τέλος του πρώτου μέρους. Προηγήθηκαν με 14-8 με ένα σερί 8-0 σε σχεδόν δύο λεπτά και έκλεισαν την πρώτη περίοδο με το υπέρ τους 22-20.

 


Αν και μειονεκτούσε στον τομέα των ριμπάουντ (είχε 11 έναντι 19 των γηπεδούχων), το Λαύριο συνέχισε να έχει τον έλεγχο της κατάστασης στη δεύτερη περίοδο, στην οποία μάλιστα μπήκε πολύ καλά και προηγήθηκε με οχτώ (20-28). Στα μισά της περιόδου το Λαύριο ήταν μπροστά με 30-26 αλλά στο τέλος του ημιχρόνου μόνο ένας πόντος χώριζε τους δύο αντιπάλους (38-39).

 


Η εικόνα του αγώνα άρχισε να αλλάζει στην τρίτη περίοδο. Μέσα από την άμυνα του κυρίως και με τον Κερέμ Καντέρ να κάνει τη διαφορά μέσα στη ρακέτα, ο Κολοσσός άρχισε να επιβάλλει τον ρυθμό του. Έπειτα από πέντε λεπτά δράσης στην περίοδο, οι γηπεδούχοι με 50-48 και στο τέλος της είχε ένα προβάδισμα που είχε περισσότερη αξία σε ψυχολογικό επίπεδο, αφού ήταν μπροστά με 59-54 αλλά κυρίως είχε αρχίσει να ελέγχει την κατάσταση.

 

Έχοντας το μομέντουμ του αγώνα, η ομάδα του Ηλία Καντζούρη άνοιξε την «ψαλίδα» στους 12 (66-54), μπαίνοντας στο τελευταίο πεντάλεπτο. Ήταν φανερό ότι οι παίκτες του Λαυρίου δεν πίστευαν πια στην επιστροφή. Δυσκολεύονταν να κάνουν ακόμη και τα στοιχειώδη στην επίθεση και μένοντας στους οχτώ πόντους στην τέταρτη περίοδο, είδαν τον Κολοσσό να δίνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στη νίκη του.

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Δεν χωράει συζήτηση γι' αυτό. Ο Κερέμ Καντέρ θύμισε... Ενές Καντέρ, τον αδερφό του δηλαδή που κάνει καριέρα στο ΝΒΑ, σημειώνοντας 23 πόντους ενώ μάζεψε και οχτώ ριμπάουντ.

 

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: Η έλλειψη αγώνων άρα και ρυθμού ήταν φανερή για τις δύο ομάδες και ειδικά βέβαια για το Λαύριο. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη μπήκε στα επίσημα ματς στα μέσα Νοεμβρίου και θα ήταν μάλλον αφύσικο να εμφανίσει το στοιχείο της σταθερότητας στην απόδοση της. Δεν το είχε και το πλήρωσε απέναντι σε μία ομάδα που δεν είχε περιθώρια για ήττα.

 


ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Η κυριαρχία του Καντέρ κυρίως μέσα στη ρακέτα αποτυπώθηκε σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού που έχουν να κάνουν με τις γραμμές των ψηλών. Ο Κολοσσός είχε σχεδόν διπλάσια ριμπάουντ από το Λαύριο (41-22) ενώ σημείωσε 16 περισσότερους πόντους μέσα από το «ζωγραφιστό» (38-22).


Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ