19.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τον Νοέμβριο το παράθυρα των Εθνικών!

Ύστερα από την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα η FIBA αποφάσισε την ομαλή διεξαγωγή των παραθύρων των εθνικών ομάδων για τον Νοέμβριο ενώ όπως αναμενόταν μπήκε όριστικό τέλος σε FIBA Europe Cup, Euroleague και Eurocup Γυναικών τη φετινή σεζόν.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία πήρε τις αποφάσεις της σχετικά με το μέλλον των παραθύρων των προκριματικών αγώνων του Νοεμβρίου και μετά την τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος της FIBA, Xαμάνε Νιανγκ, ο Γενικός Διευθυντής, Ανδρέας Ζαγκλής, ο Πρόεδρος της FIBA Europe, Τουργκάι Ντεμιρέλ και Γενικός Διευθυντής της FIBA Europe, Kαμίλ Νόβακ, δεν θέλησαν να επηρεάσουν τον αρχικό τους προγραμματισμό.

H FIBA πήρε την απόφαση να μην μεταφέρει από τώρα τους αγώνες για τον Φεβρουάριο, όπως είχε ακουστεί το τελευταίο διάστημα και να διεξαχθούν τέσσερις αγώνες τότε αντί για δύο, αλλά να αφήσει τις προκαθορισμένες ημερομηνίες του Νοεμβρίου ενεργές με ή χωρίς θεατές ανάλογα με την νομοθεσία της κάθε χώρας.

Εφόσον δεν είναι δυνατή η διεξαγωγή των αγώνων εκείνο το διάστημα του Νοεμβρίου τότε οι αγώνες θα μεταφερθούν για τον Φεβρουάριο και οι αναμετρήσεις εκείνου του μήνα θα αναβληθούν έως τον Ιούλιο του 2021 όπου θα προγραμματιστεί λογικά σε μια ημερομηνία ανάμεσα στο τέλος του Προολυμπιακού Τουρνουά και της Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο ίδιος προργαμματισμός ισχύει και για τις εθνικές ομάδες των Γυναικών.

Όσον αφορά τις διοργανώσεις του FIBA Europe Cup, του Εuroleague και Εurocup Γυναικών αποφασίστηκε η οριστική διακοπή τονίζοντας ότι θα επιστρέψουν από την επόμενη σεζόν και συγκεκριμένα το δίμηνο Σεπτέμβριο - Οκτώβριο ενώ σε περίπτωση που δεν είναι σε θέση να ξεκινήσουν οι διοργανώσεις θα μεταφερθούν αυτόματα για τον Ιανουάριο του 2021.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ