21.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Της τάπας το ανάγνωσμα από την… ανάποδη (infographic)

Δεν υπάρχει σουτ χωρίς προσπάθεια ή έστω πρόθεση να κοπεί. Η κατηγορία των κοψιμάτων είναι ελαφρώς... αδικημένη όπως άλλωστε και τα κλεψίματα, αφού ανήκουν στο κομμάτι του αμυντικού παιχνιδιού, ωστόσο δεν είναι ασήμαντη. Το ελληνικό Πρωτάθλημα ανέδειξε πολλούς μεγάλους μπλοκέρ και λίγο-πολύ είναι γνωστό ποιοι είναι οι κορυφαίοι.

 


Ο Παναγιώτης Φασούλας με 465 και ο Στόγιαν Βράνκοβιτς με 457 έβαλαν τόσο ψηλά τον πήχη που μοιάζει αδύνατο να τον πλησιάσει κανείς. Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος που είναι ο πρώτος εν ενεργεία μπλοκέρ με 200 τάπες και ο Μιχάλης Πελεκάνος που τον ακολουθεί με 188 είναι πια στη δύση της καριέρας τους και είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς πόσο απρόσιτες είναι οι πρώτες δύο θέσεις της λίστας και για τους παίκτες που θα ακολουθήσουν.

 


Η φάση μιας τάπας όμως χρειάζεται... δύο. Υπάρχουν αυτοί που σταματούν τα αντίπαλα σουτ και αυτοί που τα επιχειρούν και μπλοκάρονται. Η αλήθεια είναι ότι οι κορυφαίοι της πρώτης κατηγορίας είναι λίγο-πολύ γνωστοί, ειδικά στους παλαιότερους. Ποιοι όμως έχουν τα πρωτεία της δεύτερης; Ποιοι δηλαδή είναι αυτοί που έχουν δεχτεί τα περισσότερα μπλοκ στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος;

 

Το basketa.gr βλέπει την άλλη όψη αυτού του νομίσματος. Στην αρνητική, όπως και να το κάνουμε, κορυφή αυτής της λίστας βρίσκεται ο Παναγιώτης Λιαδέλης αφού στα 325 παιχνίδια που έκανε στην Basket League κόπηκαν συνολικά 221 σουτ του, 0,68 ανά αγώνα. Κοντά στην επίδοση του έχει βρεθεί ο Βασίλης Σπανούλης με σαφώς περισσότερα παιχνίδια άρα και με αρκετά χαμηλότερο μέσο όρο κοψιμάτων εις βάρους του.

 


Συνολικά στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, 10 παίκτες δέχτηκαν 100+ κοψίματα. Ιδού η λίστα...

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ