19.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τζόρνταν: “Η φωνή μας πρέπει να ασκήσει πίεση”

Ένα από τα λίγα που μπορεί να προσάψει κάποιος στον Μάικλ Τζόρνταν ήταν πως σε όλη την πορεία του δεν πήρε θέση σε κοινωνικά θέματα. Πως η φωνή του δεν ήταν ανάλογα δυνατή της επιρροής που είχε ως ένας από τους κορυφαίους αθλητές παγκοσμίως. Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ όμως, ήρθε να κάνει την ανατροπή. Με τις ΗΠΑ να φλέγονται από άκρη σε άκρη ο Τζόρνταν πήρε θέση για τα όσα γίνονται δηλώνοντας θυμωμένος, λυπημένος, κάνοντας λόγο για "την αλλαγή που θα φέρει δικαιοσύνη και θα σταματήσει τον ρατσισμό και την βαρβαρότητα".

Η δήλωση του Μάικλ Τζόρνταν: "Είμαι βαθιά λυπημένος, πονάω αληθινά και απλά θυμωμένος. Βλέπω και νιώθω τον πόνο και την οργή όλων. Στέκομαι δίπλα σε αυτούς που καταδικάζουν τον ρατσισμό και τη βία απέναντι στους αφροαμερικάνους στη χώρα μας. Αρκετά!

Δεν έχω τις απαντήσεις, αλλά οι φωνές μας δείχνουν δύναμη και την αδυναμία των άλλων να μας χωρίσουν οι άλλοι. Πρέπει να ακούσουμε ο ένας τον άλλον, να δείξουμε συμπόνια και ενσυναίσθηση και να μην γυρίσουμε τις πλάτες μας στην χωρίς νόημα βαρβαρότητα. Πρέπει να συνεχίσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία ενάντια στην αδικία και να απαιτήσουμε να την τιμωρία όσων είναι υπεύθυνοι για αυτό που έγινε.Η φωνή μας ενωμένη πρέπει να ασκήσει πίεση στους ηγέτες μας να αλλάξουν τους νόμους ή αλλιώς θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την ψήφο μας για να φέρουμε αλλαγή μέσω του ίδιου του συστήματος. Ο καθένας από αεμάς πρέπει να αποτελέσει μέρος της λύσης και πρέπει να δουλέψουμε μαζί για να διασφαλίσουμε δικαιοσύνη για όλους.

Η καρδιά μου βρίσκεται μαζί με την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ και σε αμέτρητους άλλους των οποίων οι ζωές αφαιρέθηκαν  με βάρβαρο τρόπο και χωρίς λογική μέσα από ρατσιστικές και άδικες πράξεις".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ