21.3 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Τζόλος στο basketa.gr : «Όταν μαθαίνεις ότι σε θέλει ο Ολυμπιακός δεν το σκέφτεσαι»

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε την τρέχουσα σεζόν σε μια ιδιαίτερη και πρωτόγνωρη κατάσταση, έχοντας να ετοιμάσει μια ομάδα που θα έδινε το παρών στην Α2 Ανδρών, κουβαλώντας και το -6 στην πλάτη από την περσινή σεζόν.

Έτσι, στον Πειραιά θέλησαν να δώσουν την ευκαιρία στους Δημήτρη Τσαλδάρη και Νίκο Μπάρλο να καθοδηγήσουν αρκετά από τα σπουδαία ταλέντα του συλλόγου, δίνοντας στην προσπάθεια τον τίτλο της αναπτυξιακής ομάδας, ενώ δίπλα σε αυτούς πρόσθεσαν έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες, με έναν από αυτούς να είναι ο Βαγγέλης Τζόλος.

Ο 28χρονος γκαρντ, ο οποίος έχει ξανά περάσει τον ίδιο σκόπελο και την ΑΕΚ, με την οποία αγωνίστηκε την σεζόν 2012-2013 και στην Β' Εθνική, αποτέλεσε τον καθοριστικό παράγοντα στην μεγάλη νίκη των «ερυθρόλευκων» στο Αιγάλεω, με αντίπαλο τον πολύ δυνατό Διαγόρα Δρυοπιδέων, έχοντας 24 πόντους με 6/8 τρίποντα και 7 ασίστ, ενώ ήταν αυτός που πέτυχε το μεγάλο σουτ της νίκης στα 16'', έχοντας παράλληλα 13,9 πόντους και 5,9 ασίστ σε 8 αγωνιστικές.

Με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, παρά το 7-1, ο Βαγγέλης Τζόλος μιλώντας στο basketa.gr ανέφερε πως μετά την χθεσινή (30/11) νίκη η ομάδα του αλλάζει στόχους, ενώ μίλησε για την τιμή και την πρόκληση του να φοράει την φανέλα του Ολυμπιακού, για τις εξαιρετικές συνθήκες εργασίας, αλλά και για την δουλειά που γίνεται με τα νέα παιδιά τα οποία διαθέτει ο σύλλογος, τα οποία χαρακτήρισε τα καλύτερα στις ηλικίες τους.

Πραγματοποίησες εξαιρετική εμφάνιση, και με καθοριστικό τρίποντο βοήθησες τον Ολυμπιακό να πετύχει την σπουδαιότερη φετινή του νίκη. Πως κρίνεις την εμφάνιση σου, τη νίκη της ομάδας σου, και πόσο δύναμη δίνει σε έναν αθλητή όταν φοράει μια τόσο βαριά φανέλα : «Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα που με εμπιστεύεται να έχω αυτό το ρόλο. Είναι μια νίκη που αλλάζει τα δεδομένα για εμάς από εδώ και πέρα και για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Σίγουρα το να παίζεις στην ομάδα του Ολυμπιακού είναι ένα σπουδαίο πράγματα, και όλοι θα ήθελα να φορέσουν αυτή τη φανέλα».

Το καλοκαίρι, και όταν δέχθηκες την πρόταση γνώριζες ότι θα είχες να αντιμετωπίσεις μια ομάδα σε δύσκολη κατάσταση. Με -6 βαθμούς, για πρώτη φορά στην Α2. Πόσο δύσκολο ήταν να αποδεχθείς την πρόκληση, και όσο βάρος έχει ένας αθλητής στην πλάτη με αυτές τις συνθήκες : «Από την αρχή ήξερα και γνώριζα τις συνθήκες, αλλά όταν μαθαίνεις ότι σε θέλει ο Ολυμπιακός δεν το σκέφτεσαι καθόλου, όπως έκανα και εγώ. Από εκεί και πέρα ήξερα πως η κατάσταση ήταν αυτή, άλλα όπως όλοι που βρισκόμαστε στην ομάδα, ήρθαμε για να βοηθήσουμε σε όλο αυτό του δύσκολο έργο που έχει την φετινή σεζόν».

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο 7-1, κάνοντας πορεία πρωταθλητισμού, αλλά ακόμη παραμένει στη ζώνη του υποβιβασμού. Θεωρείς ότι προλαβαίνετε τα πλέι οφς και ποιος ο στόχος σας : «Η ομάδας δουλεύει πολύ σκληρά κάθε ημέρα, και αυτό μέχρι στιγμής βγαίνει στο γήπεδο. Είναι νωρίς ακόμη να μιλάμε για πλέι οφς. Εμείς κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουμε απολογισμό».

Ο φετινός Ολυμπιακός ξεκίνησε ως αναπτυξιακός. Θεωρείς προχωράει αυτό το πάντρεμα νεαρών παικτών με έμπειρους που υπάρχουν στην ομάδα : «Υπάρχουν πολλά ταλαντούχα παιδιά στην ομάδα, και είναι τα καλύτερα στις ηλικίες τους. Το μέλλον τους ανήκει, και φέτος έχουν την δυνατότητα να δείξουν τι μπορούν να κάνουν. Όπως ξέρουμε το πρωτάθλημα της Α2 είναι πολύ απαιτητικό και πολύ δύσκολο, και μέσα σε όλο αυτό χρειάζονται και έμπειροι παίκτες για να τους καθοδηγήσουν. Η εικόνα μέχρι τώρα της ομάδας δείχνει ότι το έχουμε πετύχει αυτό».

Συστεγάζεσται με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, έχετε την ευκαιρία να προπονηθείτε με παίκτες της πρώτης ομάδας, και αν αυτοί δείχνουν ενδιαφέρον για την πρόοδο σας : «Είχαμε την την ευκαιρία και την τιμή να κάνουμε προπονήσεις το καλοκαίρι μαζί τους. Όλοι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είναι κοντά μας παντού και ενδιαφέρονται πάρα πολύ για την ομάδα».

Ο κόσμος στέκεται αρωγός σε αυτή τη πορεία σας, και προσωπικά εσύ είχες φανταστεί ότι θα φορούσες την «ερυθρόλευκη» φανέλα : «Για τον κόσμο του Ολυμπιακού όλοι γνωρίζουν και όλοι ξέρουν τι σημαίνει Ολυμπιακός. Η αλήθεια είναι πως όχι, δεν το είχαν φανταστεί και είμαι πολύ τυχερός που είχαν αυτή την ευκαιρία και θέλω να τους ευχαριστήσω για αυτό».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ